Taxa de primă înmatriculare se „reîntoarce”

După ce taxa de primă înmatriculare a fost suspendată de către Guvernul anterior (detalii), acum se discută din nou despre reintroducerea ei înainte de a expira termenul de suspendare de un an, iniţial taxa de primă înmatriculare urmând să fie reintrodusă de la începutul anului 2013.

În urma unui comunicat oferit de către doamna ministru Rovana Plumb, actualul ministru al Mediului, taxa de primă înmatriculare ar putea fi reintrodusă din luna septembrie a acestui an. Taxa nu va rămâne în aceeaşi formă, fiind calculată în funcţie de emisiile de dioxid de carbon. Rovana Plumb a evidenţiat în declaraţia sa că se are în vedere impactul economic asupra populaţiei al taxei auto.

Rovana Plumb, fost parlamentra european, a declarat de mai multe ori că nu este de acord cu taxa auto în formula pe care o avea anterior deoarece taxa nu avea nicio legătură cu reglementările europene de mediu.

Noua taxă auto va fi calculată în funcţie de numărul emisiilor maşinii, nefiind luată în considerare vechimea automobilului în algoritmul de calculare al taxei auto.

Lasă un răspuns