Tata Pixel

Compania indiană producătoare de autoturisme, Tata, a confirmat într-un comunicat dat presei că în Europa nu se va comercializa modelul Nano, precum s-a vehiculat până în acest moment, locul acestui automobil fiind luat de către un altul al cărui concept a primit denumirea Tata Pixel .

Noul automobil care va fi lansat de către indieni pentru început va înlocui pe piaţă actualul model, Nano, automobil care este considerat până acum cel mai ieftin din lume. Indienii doresc să lanseze în paralel sau măcar la perioade de timp apropiate atât în India, cât şi în Europa.

Imaginile prezente sunt ale conceptului Pixel care va fi dezvoltat într-o versiune specială pentru europeni. Conceptul este propulsat de un motor de 1,2 litri în trei cilindri care dezvoltă 60 de cai putere, fiind echipat cu o cutie de viteze în 5 trepte. Maşina are o lungime de 3 metri, cu 25 de centimetri mai scurtă decât Nano. Masa maşinii este estimată în jurul a 750 de kilograme.

Preţul maşinii nu va fi chiar aşa de mic precum s-ar aştepta unii europeni, şi anume maşina va costa 5,000 de euro, cu 2,00o de euro mai mult decât versiunea actuală care este comercializată în India.

 

Versiunea europeană a lui Pixel va fi echipată cu uşi convenţionale, nu de tip fluture precum sunt cele care echipează conceptul. Oficialii companiei au declarat că vor dezvolta o versiune în 4 uşi a acestui model.

Sursa: Tatapixel.com

Lasă un răspuns