Tabletă sau laptop?

Piața tabletelor a început să scadă după o perioadă în care a fost un boom și s-a vândut totul în industrie, nu prea a contactat marca sau performanțele sau uzabilitatea, totul se vindea. Cu timpul cumpărătorii au început să fie mai selectivi, iar mărcile de proastă calitate au început să dispară de pe piață pentru că nu se mai vindeau, utilizatorii au început să fie mai hotărâți și deja s-a formulat un pattern al tabletei perfecte, iar dacă o tabletă nu îl respectă, măcar în linii mari, nu se va vinde.

Acest lucru este știut și de către producătorii de tablete, iar acum avem parte la o uniformizare a produselor de pe piața tabletelor, aproape toate respectă aceleași caracteristici, seamănă, au butoanele în aceleași locuri, nicio funcționalitate în plus, nu au nicio modificare adusă sistemului de operare (cu unele excepții extrem de rare). Totuși, unele mărci reușesc să se diferențieze, de exemplu, tabletele Evolio. Acestea au anumite particularități care le fac mult mai atractive decât chinezăriile găsite la orice colț, în orice magazin. Trebuie să recunosc că am o sensibilitate pentru firmele care au ceva românesc în ele, iar printre acestea se numără și Evolio, uneori le prefer în detrimentul unor branduri renumite. Cu bucurie observ că încep să se lanseze din ce în ce mai multe astfel de branduri, iar pe fondul acestei concurențe calitatea produselor crește, implicit se modifică și prețurile, de foarte multe ori făcându-se reduceri. 🙂

 

În curând urmează Black Fridayul, despre care am scris pe blog, iar acesta este un bun prilej de cumpărături la prețuri mici. De această dată am o dilemă – ce se va vinde mai bine în acest an? Să fie vorba de tablete sau de laptopuri? Mă bate gândul să forțez puțin și să testez afilierea cu vreo câteva săptămâni înainte de Black Friday.

 

Lasă un răspuns