Surpriză în e-commerce-ul românesc

Un studiu realizat de către cei de la Gemius în luna septembrie a acestui an ne aduce o surpriză destul de mare în ceea ce privește e-commerce-ul românesc, fiind vorba mai exact de un top al celor mai accesate magazine online din România.

Dacă ne-am fi așteptat ca pe primul loc să fie un magazin românesc, să nu zic direct Emag, nu e deloc așa.

Primul loc este ocupat de către Alibaba Group, cu cele două siteuri ale sale, Aliexpress.com și Alibaba.com, apoi în top urmează Emag, Okazii, Cel și Altex. Următoarele 5 poziții din top sunt ocupate de Elefant, Dedeman, Amazon, Flanco și Evomag.

Informațiile culese de către cei de la Gemius fac parte dintr-un calup mai mare de date, făcând parte dintr-un studiu denumit GemiusAudience ce se desfășoară în vreo 30 de țări din întreaga lume.

 

Totuși detaliile legate de metodologia utilzată pentru realizarea acestui studiu nu sunt prea lămuritoare, ceea ce reduce mult din credibilitatea acestor date. (Vedeți aici comunicatul oficial al celor de la Gemius.)

 

Încă nu îmi pot imagina cum au ajuns siteurile deținute de chinezii de la Alibaba pe primul loc, chiar este o surpriză plasarea acestora pe primul loc din acest top. Au ajuns, oare, românii să își procure produsele de care au nevoie direct din China pentru a evita adaosurile comerciale mari practicate de către comercianții români.

Lasă un răspuns