Superbus, nimic mai mult

Pentru unii nu contează mărimea, ci doar puternic să fie, indiferent de dimensiuni. Gândind aşa nişte studenţi din Olanda au creat un concept pe care l-au denumit Superbus. Denumirea nu a fost aleasă aleatoriu sau studenţii au exagerat când au ales-o deoarece autobuzul este propulsat de mai multe motoare electrice care dezvoltă 800 de cai putere, ceea ce îl face demn de numele său.

Conceptul este impresionant atât la interior, cât şi la exterior având coeficienţi aerodinamici care favorizează deplasarea cât mai rapidă a autobuzului. La construirea conceptului au participat Wubbo Ockels, fost astronaut olandez şi Antonia Terzi, inginer în Formula 1 pentru echipa BMW – Williams.

Autobuzul este propulsat de mai multe motoare electrice care împreună însumează 800 de cai putere. Autobuzul are o lungime de aproximativ 15 metri şi este capabil să transporte 23 de persoane. Deoarece autobuzul este construit în majoritate din fibră de carbon, autobuzul atinge o viteză maximă de 250 de kilometri pe oră.

Autonomia autobuzului este destul de bună având în vedere că energia stocată într-o singură baterie oferă o autonomie de 210 kilometri. Autobuzul are 16 uşi, câte 8 pe fiecare parte, fiecare având un sistem de deschidere vertical.

 

Lasă un răspuns