Studiu despre masoni, daci și ocultism

ZeList a realizat un studiu despre un subiect mai mult decât interesant, care câștigă tot mai mult teren în online-ul românesc: e vorba de materialele obscure, cu subiecte precum masoneria, organizațiile secrete, exacerbarea exagerată a importanței dacilor în istorie, tot felul de lucruri legate de ocultism și experiența extrasenzoriale fantastice.

Îngrijorător este faptul că nu numai siteuri obscure, de o calitate îndoielnică distribuie astfel de materiale, conform studiului intitulat „Industria 3.0: Șarlatania și nebunia în epoca online”, ci și ziare care pretind a fi „quality press”, precum Adevărul.ro, Știrileprotv.ro sau Româniatv.net.

Creșterile a diverselor subiecte ciudate față de aceași perioadă a anului trecut sunt mai mult decât uimitoare, spre exemplu, astologia, horoscopoalele și alte ciudățenii ce au legătură cu ocultismul înregistrează o creștere de aproape 47%. Un alt exemplu, dacomania, tracomania și alte informații legate români ca buric al pământului au înregistrat o creștere de 32% față de aceeași perioadă a anului trecut. Totuși, niciun subiect nu reușește să întreacă medicina germană și alte nebunii care au legătură cu pseudo-medicina, acesta reușind să acumuleze o creștere de 153% față de anul anterior. Pentru mai multe informații puteți consulta siteul Zelist.ro, unde puteți vedea prezentarea completă a studiului.

 

Studiul Zelist ne confirmă o presupoziție, de această dată e măsurată și verificată respectând o metodologie riguroasă, online-ul românesc e tot mai plin de informații din surse obscure, care se răspândesc foarte repede.

Lasă un răspuns