Start Dakar 2012!

Odată cu începerea noului an s-a dat startul începerii Raliului Dakar 2012. În acest an vor participa 443 de autovehicule care vor parcurge un traseu de 8,300 de kilometri. Traseul ales de către organizatorii concursului străbate teritoriile mai multor state: Argentina, Chile şi Peru.

Dakar 2012 a început din Mar del Plata, urmând ca etapa următoare să se traverseze Lima.

Raliul Dakar este cunoscută ca cea mai dură competiţie auto, cu atât mai mult Dakar 2012 anunţându-se o competiţie diferită faţă de ceilalţi ani deoarece Mitsubishi şi Volkswagen au anunţat că nu vor mai participa.

Şi în acest an avem doi români care participă la clasa moto a competiţiei, Emanuel Gyeneş şi Marcel Butuza, care au avut rezultate remarcabile anul trecut. Cei doi români vor concura pe KTM 450 Rally, astfel conformându-se cu noul regulament impus în cadrul clasei moto prin care nici o motocicletă ce participă la competiţie nu trebuie să aibă capacitatea cilindrică mai mare de 450 de centimetri cubi.

Astăzi s-a desfăşurat prima etapă din Raliul Dakar, iar românul Emanuel Gyeneş a terminat pe locul 38, în timp ce Marcel Butuza a terminat pe locul 18.

Odată cu începerea primei etape a avut loc şi primul accident care s-a soldat cu un decedat, pilotul argentinian Jorge Martinez Boero în vârstă de 38 ani, care a murit în urma unei căzături de pe motocicletă.

Lasă un răspuns