Stăm la coadă pentru dreptul nostru

Imagini din toată lumea, din diverse țări. de la secțiile de vot au invadat Internetul. Lumea a mers la vot, iar acolo s-au format cozi. Fie lipsesc tipizatele, fiind vorba de declarațiile pe propria răspundere, fie cei din comisiile de votare se mișcă cu încetinitorul.

Ar trebui ca procesul să fie puțin grăbit, astfel încât să ajungă toată lumea să voteze. Să nu uităm, totuși, că aceasta este o faptă penală.

Citez din Noul Cod Penal:

Art. 385. –

(1) Împiedicarea, prin orice mijloace, a liberului exerciţiu al dreptului de a alege sau de a fi ales se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.

De asemeni, aceste probleme intră și sub incidența legii 470/ 2004 privind alegerea Președintelui României.

 

Ceea ce fac ei se încadrează aici. Birourile Electorale Județene trebuie să se ocupe de logistică și știu foarte bine zonele unde aceste tipizate sunt necesare. Nu ai cum să trimiți 300 de declarații tipizate pe propria răspundere la o secție la care vor vota 2500 de studenți dintr-un campus din zonă. Cine va răspunde penal în acest caz? Șeful comisiei de votare? Membrii comisiei de votare?

Este o scuză jalnică – lipsa de maculatură!!! Totul pare bine pus la punct, pare o fraudă bine pusă la punct.

 

Dacă vă aflați într-o asemenea situație adresați o plângere către șeful comisiei de votare, invocând cele două legi enunțate mai sus.

Este dreptul vostru! Luptați pentru el! Nu stați la bunul plac al unor inepți!

Lasă un răspuns