SSangYong KEV2

SSangYong a prezentat oficial noul concept care aparţine clasei crossover, noul automobil primind denumirea KEV2.

KEV2 este propulsat de un motor electric care dezvoltă 160 de cai putere, motor care poate propulsa maşina până la o viteză maximă de 150 de kilometri pe oră. Autonomia oferită de către bateria de 35 de kWh este de 180 de kilometri. Încărcarea completă a bateriei durează 8 ore, existând o altă opţiune de reîncărcare care durează 30 de minute, rezultatul fiind o autonomie scăzută.

Acest concept poate fi o viziune a unui viitor automobil care se va produce în serie, succesul acestuia nefiind unul foarte mare deoarece există alte automobile care aparţin unor mărci ceva mai renumite care se impun pe această clasă a pieţei auto, şi anume clasa automobilelor electrice, dar şi hibride.

SSang Yong a prezentat noul concept în cadrul Salonului Auto de la Geneva. Unele surse neoficiale afirmă că platforma conceptului KEV2 ar putea fi utilizată şi de către alte companii. Pe lângă acest zvon unele surse afirmă că SSangYong pregăteşte lansarea unui alt concept, care nu este propulsat electric(ca acesta), ci acel model va fi hibrid propulsat de două motoare, unul electric şi unul cu ardere internă.

 Sursa: Gizmag.com

Lasă un răspuns