SOV – aroganță nemărginită

Interviul cu Sorin Ovidiu Vântu a ajuns viral pe Internet. Îl puteți citi pe Gândul.info, dacă nu ați făcut-o deja.

Nu cred că putem începe de undeva și termina altundeva dacă am sta puțin să analizăm acest interviu, iar în urma acestuia să putem spune ceva despre Sorin Ovidiu Vântu. A dezvăluit atât de multe despre el în doar câteva cuvinte, încât o scurtă analiză s-ar putea să se soldeze cu un articol de 2-3000 de cuvinte.

 

Prefer să mă axez pe o singură caracteristică evidențiată de Sorin Ovidiu Vântu în acest interviu: aroganța nemărginită, o formă de golănie de paradă, o atitudine din care nu reiese nimic altceva decât „Proștilor, v-am făcut!”.

E interesant să afli modul în care un capitalist gândește. Stai! El, de fapt, nu este niciun capitalist, e doar un hoț neprins, a recunoscut-o, a fost un om deștept, care a știut să se folosească de cine trebuie, cum trebuie. A știu pe cine și de unde să ia, apoi să îi utilizeze pentru a-și atinge scopurile.

 

Deșteptăciunea lui este contestabilă, a fost doar un oportunist și un norocos înnăscut. Norocul i-a adus averea, norocul a fost cel care l-a scăpat de multe pedepse, nicio abilitate învățată sau înnăscută. Totul s-a rezumat la hazard. În fine, s-a oprit și norocul, ajungând în închisoare. Aici aroganța de prost gust apare și afirmă că a fost condamnat pentru ceea ce nu a făcut, de fapt. Aici intervine obiecția pe care o putem aduce la adresa „inteligenței” domnului acesta, dacă ar fi îndeajuns de deștept ar fi știut să își țină gura, un asemenea act de aroganță i-ar putea aduce prejudicii serioase, nu doar la adresa imaginii (făcută deja praf de unele trusturi de presă), dar e un act caraghios de autoincriminare. Nu știu dacă realizează câtă ură stârnește din partea instituțiilor care l-au judecat și condamnat, e chiar o formă de sfidare a autorității acestora. Ura stârnită de aceste afirmații nu vine doar din partea autorităților, ci și mai mult din partea dușmanilor săi, cunoscuți și necunoscuți, căci se știe că din umbră acționează tot felul de persoane. Să nu uităm că de abia a trecut campania electorală, poate am mai învățat ceva din toată această poveste.

 

Aceste momente de sinceritate și aroganță l-ar putea costa mult pe Sorin Ovidiu Vântu. Asta dacă nu simte deja anumite repercusiuni.

Lasă un răspuns