Skoda Fabia Green Line – o maşină cu adevărat economică

Skoda Fabia Green Line a reuşit să parcurgă 2000 de kilometri cu un singur plin de combustibil, maşina fiind condusă de către Gerhard Plattner, persoană cunoscută pentru abilităţile sale în ceea ce priveşte consumul economic. Indiferent de abilităţile lui Gerhard Plattner, acest drum de 2000 de kilometri este un record şi trebuie recunoscute şi performanţele maşinii.

Fabia Green Line este echipată cu un motor TDi de 1,2 litri. Maşina a parcurs mai exact 2006 kilometri, consumând doar 45 de litri, nici mai mult, nici mai puţin.

Consumul mediu la 100 de kilometri declarat de către producător este de 3,4 litri, dar consumul mediu rezultat în urma ultimei curse este de mai puţin de 2,2 litri la 100 de kilometri. Pentru ca recordul să fie cât mai credibil, producătorul a sigilat rezervorul automobilului înainte ca acesta să plece pe traseul stabilit.

Traseul străbătut de către Green Line a fost între ţările Austria şi Danemarca, dus şi întors, pe toată durata drumului maşina fiind însoţită de automobile ce aparţin IPMC( International Police Motor Corporation).

Sursa: Skoda

Lasă un răspuns