S-a discutat și răsdiscutat despre influența pe care Internetul a avut- o asupra ultimei campanii pentru alegerile prezidențiale. Unii ajung să afirme cu patos că Internetul l-a făcut pe Klaus Iohannis președinte, fără acea bună campanie de promovare pe Internet nu ar fi ajuns el președinte.
Pe de altă parte, sunt unii care afirmă că Internetul nu a influențat nimic și nu are putere deloc, mai avem până când să desfășurăm campanii electorale pe Internet, iar acestea să aibă vreun impact asupra rezultatului alegerilor.
Răspunsul e undeva la mijloc, în ultima campanie electorală Internetul l-a ajutat pe candidatul câștigător, dar nu într-o măsură decisivă.
Interesante sunt ultimele descoperiri făcute de către cei de la DNA: Elena Udrea avea angajată o armată de postaci, aceștia având obligația de a posta comentarii favorabile ei și PDL București pe bloguri și pe siteurile de știri. Toată afacerea asta o costa în jur de 10000 de euro lunar. DNA-ul a intrat pe fir pentru că banii achitați lunar postacilor veneau din partea altor două persoane sub formă de mită. Mai multe detalii aveți în această știre.
Poate această știre ar trebui să ne facă să ne întrebăm cât preț pun politicienii pe online. Dacă avem tendința să credem că nu sunt interesați deloc de promovarea în acest mediu, cu siguranță greșim, iar acum avem prima dovadă clară a acestui fapt.