Și tu vrei pizza la palat?

Presa românească are un nou subiect de stors zilele acestea, retragerea titlului de „Principe al României” și al calificativului „Alteța Regală” nepotului Regelui Mihai, Nicolae, fiul Principesei Elena. Pe lângă acestea, Nicolae a fost eliminat și din Linia de Succesiune la Coroana României, fiind până acum al treilea moștenitor al tronului.

Se pare că bunicul-rege nu a fost mulțumit de nepotul său și a horătâr să îi dea „eject” din Familia Regală înainte de a nu duce mari prejudicii de imagine acesteia. Inadecvarea valorilor pe care familia le promovează a fost principalul motiv invocat în comunicatul trimis către presă.

Poate sunt eu ciudat, dar nu cred că un om care nu stăpânește prea bine limba română poate fi moștenitorul Casei Regale din România, Nicolae având un accent francez care stâlcește groaznic limba română, e drept, făcuse multe progrese în ultima vreme și se vedea clar că își dă interesul să învețe limba română și să comunice cât mai bine, dar tot nu a fost de ajuns, bunicul său tot l-a taxat.

Deși avea preocupări adecvate unei persoane publice, dând dovadă de implicare socială, nu a fost deajuns pentru a își păstra titlurile regale.

 

Nu pot să nu amintesc un moment care mi s-a părut de o penibilitate maximă. Nicolae povestea unor jurnaliști de ce a decis să se mute de la Palatul Elisabeta într-un apartament modest din București, iar principalul motiv amintit de el a fost că nu putea comanda pizaa la palat, majoritatea firmelor de livrări închizându-i în nas, crezând că cineva are chef de glume. Deși a folosit un ton ironic, nu a fost destul, povestea în sine a fost foarte caraghioasă.

Nu știu câte persoane au gustat acea glumă, cu atât mai puțin bunicul acestuia, cunoscut pentru rigurozitatea sa în ceea ce privește chestiunile de moralitate și de etichetă.

 

Trecând peste toate acestea, ai vrea și tu pizza la palat? 🙂

Un comentariu la „Și tu vrei pizza la palat?”

  1. Regele Mihai e mult prea serios pentru a îi suporta stilul lejer și relaxat al (fostului) Principe Nicolae. S-a rezolvat totul printr-un „eject” elegant 😀

Lasă un răspuns