Sfaturi pentru alegerea unui hidrofor

Deși avem 7 ani de când suntem în Uniunea Europeană încă avem probleme grave în anumite privințe și suntem departe de standardele pe le impune UE. Alimentarea cu apă de la o rețea și existența unui sistem de canalizare în zonele rurale, dar și în cele urbane (mai ales în zonele rezidențiale), se numără printre aceste probleme.

Anul trecut un studiu ne-a arătat că jumătate dintre românii de la sate nu au acces la o rețea de canalizare sau de apă potabilă. Totuși, ce am putea face dacă ne-am afla în asemenea condiții? Ar trebui să ne căutăm singuri soluții. Alimentarea cu apă se poate face prin forarea unui puț și utilizarea unui hidrofor pentru a scoate apa la suprafață, iar pentru resturile de apă menajeră putem opta pentru o fosă septică. Acestea sunt condițiile, trebuie să ne adaptăm, am spune.

Așa că, să trecem puțin în revistă lucrurile cele mai importante de care trebuie să ținem cont în momentul în care achiziționăm un hidrofor.

 

  • Câți consumatori aveți? Veți folosi apa și pentru grădinărit? Verificați capacitatea de pompare a hidroforului și faceți un calcul al necesarului de apă. Optați pentru un hidrofor mai puternic decât aveți nevoie, s-ar putea să fi greși calculele și să aveți nevoie de un debit mai mare de apă sau în timp s-ar putea să apară noi consumatori și s-ar putea să aveți probleme cu presiunea apei sau ați putea suprasolicita hidroforul.
  • Care este adâncimea puțului sau a fântânii din care veți extrage apa? Acesta este un detaliu foarte important atunci când alegeți un hidrofor. În funcție de adâncime trebuie să alegeți un hidrofor potrivit, în cazul în care aveți o sursă de apă aflată la mai mult de 30 de metri adâncime va trebui să achiziționați un hidrofor mult mai puternic, cu un vas de expansiune mare.
  • O problemă ce nu ține neapărat de hidrofor, dar care este extrem de importantă este dacă apa este potabilă. Înainte de a alege hidroforul sau altceva, vă recomandăm să duceți niște probe de apă la un laborator și să primiți niște răspunsuri și sfaturi din partea unui specialist legate de puritatea apei și de faptul dacă este potabilă. Nu chiar toate sursele de apă sunt potabile, dar nu trebuie să vă speriați dacă un specialist vă spune asta, veți fi îndreptat spre achiziționarea unui filtru de apă, iar prin aceasta veți rezolva și problema potabilității apei.  Trebuie să oferiți multă atenție acestui aspect. Deși nu avem legi în România care să reglementeze aceste lucruri, trebuie să aveți atenție întrucât sănătatea dumneavoastră și a apropiaților dumneavoastră este în joc. Chiar dacă probele de apă confirmă faptul că apa este potabilă, ar fi bine ca pe lângă hidrofor să achiziționați și un filtru de apă pentru a preveni orice eventuale probleme.
  • Cât sunteți dispus să plătiți pentru achiziționarea unui hidrofor? Știm că banii sunt o problemă pentru mulți dintre noi, iar achiziționarea unui hidrofor scump nu pare rentabilă, la prima vedere. Totuși, achiziționarea unui hidrofor ieftin, care nu este produs de către o firmă cunoscută, v-ar putea aduce probleme și, implicit, costuri ridicate neprevăzute pe viitor. S-ar putea ca acesta să aibă probleme și să fiți nevoit să înlocuiți anumite piese, iar acestea să nu fie acoperite de către garanție. De asemeni, un hidrofor ieftin s-ar putea ca în timp să cedeze datorită uzurii. Uzura apare, e normal ca la o anumită perioadă de timp să înlocuim anumite piese sau să facem niște revizii, dar nu e normal ca în fiecare lună să ai probleme cu hidroforul. De aceste probleme v-ar putea scăpa o firmă serioasă (de la care achiziționați produsul) și un produs de calitate (în majoritatea cazurilor mai scump), produs de către o marcă respectată în branșa hidrofoarelor.

Cam acestea sunt sfaturile noastre pentru achiziționarea unui hidrofor. De asemeni, vă recomandăm ca înainte de a face o achiziție să contactați un specialist în domeniu, acesta vă va da cele mai bune sfaturi, potrivite nevoilor dumneavoastră.

Despre hidrofoare mai multe informatii aici de la niște specialiști în domeniu care comercializează mărci reputate, de cea mai bună calitate. Cel mai important: la prețurile cele mai bune.

Lasă un răspuns