Servicii specializate de curățare a birourilor

În periplul meu zilnic dau de tot felul de oameni, dau de foști prieteni, colegi cunoștințe, mereu stau la discuții și mă interese de evoluția lor, de ce au mai făcut între timp, ne mai amintim uneori povești din liceu, facultate, tinerețe.

Uneori ajungem și la discuții serioase, de „oameni mari”, s-ar zice. Fiecare are realizările sale, a schimbat câteva locuri de muncă, acum s-a stabilit sau unii, mai curajoși, și-au pornit propria afacere între timp. Recent m-am întâlnit cu un astfel de curajos. Nu știu cum să îi zic, dar nu era unul dintre cei mai deștepți tipi din clasă, cu un „trecut universitar” nu tocmai plăcut, mereu cu restanțe și la un pas de „retrogradare”, cum îi plăcea lui să îi zică în glumă repetenției, a trecut cumva prin facultate, a luat licența, a mai făcut și un master și după câteva încercări ratate a obținut și o diplomă de disertație. Aflu acum că s-a reprofilat, s-a apucat de cu totul altceva decât ce am studiat noi și face bani serioși din asta, are 6 angajați și se gândește serios să crească numărul acestora la 10, cei 6 deja sunt mult prea aglomerați și este adesea obligat să îi lase pe clienți să aștepte în fața ușilor birouri, pe unii refuzându-i chiar.

Nu vreau să dau acum prea multe detalii, dar tipul s-a orientat către marketingul online și și-a creat o agenție împreună cu un prieten, prietenul l-a părăsit, a continuat să lucreze singur, iar apoi, rând pe rând, apoi a mai angajat alte persoane, ajungând la numărul de 6 angajate.

Totuși, tipul nostru, deși se descurca foarte bine în a-i coordona pe cei 6 angajați, mi-a zis că are o problemă, minoră și foarte caraghioasă din punctul meu de vedere, nu știe cum să se ocupe de curățenia birourilor, a tot încercat să angajeze o persoană pentru asta, a încercat diverse firme de curățenie specializate pe servicii pentru companii, dar nu a reușit să colaboreze cu cineva pe termen lung, mai mereu apărând probleme și fiind nevoit să își schimbe „colaboratorul”. Nu m-am putut abține să nu râd la povestea lui, iar în plus am încercat să îi demonstez că o simplă căutare pe un motor de căutare i-ar putea rezolva problema, am scos telefonul și i-am zis: «Hai să scriem curățenie birouri și să apăsăm „Caută”, să vedem ce găsim…». Bineînțeles, rezultate din partea diverselor companii de curățenie care furnizează servicii de curățenie pentru birouri au apărut, prețuri care mai de care, reduceri, bonusuri, tot ce vrei și ce nu vrei. La care el mi-a răspuns scurt și la obiect că a căutat deja astfel, dar nu are încredere de nimic din mediul online, lui îi trebuie recomandări din lumea reală, vrea persoane de încredere cu care au mai lucrat deja cunoștințe sau apropiați de ai săi.

Fără a-i încerca să îi demonstrez teoria bățului de chibrit despre curățenia în birouri i-am explicat că este o ruptură între activitatea companiei sale și modul în care își alege partenerii, chiar dacă e vorba doar de o firmă care să îi facă curățenia în birouri, i-am zis că dacă clienții săi ar funcționa după aceleași raționamente și principii, atunci el nu ar mai avea pe cine să promoveze în mediul online și nu ar mai face niciun ban.

A început să râdă și nu a mai zis nimic. Ce să zic… nu mă așteptam la așa ceva, nici atât la schimbarea subiectului discuției din partea lui, dar, totuși, la finalul discuției a precizat că el e un publicitar și își dă seama că e un vânzător de „gogoși”, de acolo i se trage și neîncrederea, se așteaptă ca toată lumea să fie la fel ca el. Am preferat să nu mai lungesc discuția, dar am preferat să îi zic doar că nu s-a schimbat prea mult, a rămas același „băiat de treabă”, cum îl știam dintotdeauna.

Lasă un răspuns