Serialepenet.ro a fost închis

Cunoscutul site de seriale online, serialepenet.ro, a fost închis astăzi de către autoritățile române, la accesarea acestui site fiind afișat un mesaj prin care vizitatorii sunt anunțați că domeniul a fost sechestrat, acesta fiind obiectul unei cauze penale.

Este situație relativ nouă, nu au mai fost sechestrate prea multe domenii până acum, s-ar putea să avem niște surprize în ceea ce privește reglementarea unor lucruri ce țin de mediul online, printre acestea cele mai posibile fiind niște măsuri de reducere a pirateriei. Au mai existat câteva încercări, dar au murit înainte de a fi puse în aplicare.

Să nu uităm de reclmația înaintată de către MediaPRO către CNA, prin care era reclamată activitatea ilegală de pe peste 40 de siteuri de filme online. A existat o încercare de închidere a acestor siteuri, acestea nemaiputând fi accesate timp de câteva zile, dar după ce apele s-au liniștit, au revenit la normal.

Un factor important în cazul închiderii siteului serialepenet.ro a fost perceperea unei taxe lunare pentru accesarea materialelor de pe site, cu atât mai mult cu cât proprietarii siteului nu dețineau niciun fel de drept pentru redistribuirea acestor materiale.

Să nu uităm de soarta celor care au picat în plasa poliției pentru că descărcau de pe DC++, de asemeni trebuie să ne reamintim și de alte legende urbane care au tot circulat pe Internet, privitoare la torrente, cum că pe acestea ar sta poliția și ar supraveghea activitatea utilizatorilor. S-ar putea ca în curând să vedem o asemenea măsură pusă în aplicare, pragul pe care l-a atins pirateria în România este destul de deranjant pentru dezvoltatorii și creatorii de software și conținut de diverse tipuri.

 

Să ne pregătim de perchiziții ale poliției dacă am fost utilizatori fideli ai siteului Serialepenet.ro?

 

Odată cu închiderea siteului Serialepenet.ro a fost închis și cunoscutul site de file sharing românesc, Fisierulmeu.ro În cazul acestuia din urmă nu a fost afișat niciun mesaj prin care să fie anunțați vizitatorii că domeniul ar fi fost sechestrat, pur și simplu siteul este picat. Este posibil ca și domeniul Fisierulmeu.ro să fie implicat în cadrul aceluiași proces.

Lasă un răspuns