Se apropie vara

Având în vedere că mai sunt doar câteva luni din iarnă, vara apropiindu-se rapid, trebuie să ne gândim serios la locul în care vom petrece vacanță de vară în acest an.

Sunt mai multe lucruri de avut în vedere atunci când ne programăm o vacanță. Printre acestea se numără, în primul rând, bugetul alocat vacanței, apoi detalii, precum destinația, durata petrecută acolo.

Niște studii făcute de o televiziune românească au arătat că românii preferă să își petreacă vacanța de vară pe litoral, în special. Motivul acestei alegeri a lor este foarte simplu, iarna locul cel mai bun pentru a petrece o vacanță este muntele, în timp ce pe de altă parte, vara este anotimpul cel mai potrivit pentru o vacanță la mare, fie pe litoralul românesc, fie pe cel bulgăresc, fie în alte locuri exclusivite, precum Antalia, Dubai, Turcia și lista poate continua cu multe alte țări alese de cei care dispun de bani pentru a face vacanțe în acele locuri.

Unul dintre lucrurile de care trebuie să ținem cont atunci când ne planificăm o vacanță este și mijlocul de transport ales pentru a ajunge la destinație. Pentru cei ce dețin mașini este mult mai ușor să meargă cu acestea, având libertatea de deplasare, nedepinzând de un anumit program sau rută, dar cei ce nu au o mașină sunt obligați într-un fel să se deplaseze până la destinația aleasă cu autobuzul sau trenul.

Dacă tot se apropie vara, trebuie să ne gândim serios la locul în care ne vom petrece vacanța de vară. Cea mai grea decizie, așa cum am spus și mai sus, este alegerea destinației de vacanță, muntele sau litoralul. Având în vedere că vara sunt multe oferte pe litoral, prețurile fiind puțin mai mici decât cele de la munte, destinația cea mai potrivită, din punctul de vedere al unora este litoralul. Dar dacă stăm și ne gândim, nici muntele nu este o destinație rea pentru vacanța de vară, atunci când este foarte cald, o perioadă în care să ne răcorim nu ne-ar strica.

Lasă un răspuns