Scurte predicții

Niciodată nu mi-a plăcut să mă dau un futurolog sau vreo minte superioară cu nu știu ce capacități paranormale, dar îmi place să prevăd o anume dinamică a evenimentelor, iar aceasta o fac pe baza unor experiențe anterioare și pe baza analizei termenilor situațiilor din acest moment.

Având în vedere tot ceea ce s-a întâmplat în anul 2014 pe plan internațional, 2015 nu se anunță deloc prietenos. Conflictul dintre Rusia și țările occidentale nu se va stinge, chiar îmi este teamă că se va acutiza și s-ar risca (ceea ce tot spun de mult timp) escaladarea lui. Politica militară a Rusiei o ia razna pe zi ce trece, iar Putin împreună cu aceasta încearcă să destabilizeze relația dintre Europa și SUA. Nu se mulțumește cu atât, folosindu-se de doctrina predecesorilor reușește să distrugă relațiile dintre statele europene din interior. Se folosește de un conflict în care nu este direct implicat și reușește să destabilizeze Uniunea Europeană. Până acest moment nu s-au resimțit efecte foarte puternice ale strategiei folosite de el, dar de aceea este 2015 aici.

În alte privințe nu mă risc să fac vreo predicție, dar știu doar că privirile ne vor fi ațintite și anul acesta asupra Rusiei. Să nu uităm, totuși, că tot ceea ce face Putin face cu prețul sărăcirii unei economiii și înfometării unei populații. Presiunea crește și în Rusia, iar oamenii tac, să nu uităm că și o posibilă revoluție în zonă este posibilă, dar asta mult mai târziu, poate spre sfârșitul anului, totul depinzând și de evoluția celorlalate evenimente conexe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *