Observ că mai toată lumea are permis de conducere, cred că ar fi interesant să se efectueze o statistică a numărului de posesori de permise auto (deși s-ar putea să existe, aceasta fiind generată prin intermediul bazelor de date ale Poliției, dar la cât de înceți sunt…, nu m-ar mira să nu existe nimic public). La acastă situație și piața s-a adaptat, astfel că vedem mai peste instructori auto și la fiecare colț de stradă e câte o școală de șoferi, ceea nu e tocmai OK, dar nu despre asta discutăm, deși au fost și acele cazuri de șoferi analfabeți și există o prejudecată față de șoferii cu „permis de Argeș”.
Dacă tot sunt atât de mulți oameni care aplică pentru un permis de conducere și la fel de multe școli de conducere, se ajunge ca într-un final să se discute prin oraș, vorbim de un oraș cu mai puțin de 150000 de locuitori, unde zvonurile circulă extrem de repede, mult mai repede decât ne-am aștepta. Așa că s-a ajuns să se discute despre instructori, dar și despre școli: „Ai auzit de instructorul ăla? Cică îi și bate pe elevii care nu conduc bine.”, „Ai văzut ce prețuri mici are acea școală de șoferi, au numai instructori proști, din acea cauză…”, dar și vești precum „Respectiva școală de șoferi are cei mai buni instructori, au și prețuri bune și te lasă și să înveți”, dar și altele precum „Acea școală de șoferi are instructori haioși”. Și de aici pornește povestea interesantă. O școală din oraș și-a creat această imagine și mai toată lumea îi crede pe instructorii lor niște clovni. Mi-am trimis și eu un prieten care avea de gând să își obțină permisul de conducere la acea școală, a fost mai mult un experiment, dar nici în acest moment el nu știe că l-am trimis la acea școală cu un scop.
Rezultatele micului experiment nu au fost nici pe departe cele așteptate. Școala de șoferi cu instructori haioși s-a dovedit a fi o școală ca oricare alta, cu instructori auto bine pregătiți și determinați să facă orice pentru a reuși să îi învețe pe elevi să conducă bine. Iar în aceste încercări apelau și la metode amuzante pentru a-i face să înțeleagă. Totuși, aceste metode se reflectau și în rata lor de promovabilitate, aceasta fiind în jurul cifrei de 97-98%.
Acum văd că se poartă foarte mult căutarea de instructori auto online, chiar unii își prezintă lecțiile video pentru a îi convinge pe oameni să aplice la școala lor. Rezultatele nu știu cât de bune sunt și care este succesul promovării școlilor de șoferi în mediul online, dar intuiția îmi spune că e vorba de succes și de resurse investite inteligent, cu o rentabilitate mult mai mare decât în mediul offline.