Saab şi-a anuţat falimentul

După mai mult de doi ani de când sunt cunoscute problemele financiare ale companiei Saab au fost vehiculate mai multe informaţii care aduceau din ce în ce mai multe detalii despre datoriile companiei.

Un timp s-a discutat şi despre achiziţia companiei Saab de către companiile chineze Pang Da şi YoungMan care ar fi putut să salveze compania de la faliment, dar se pare că inevitabilul s-a produs şi astfel toate încercările de salvare a companiei Saab de la faliment a fost de prisos.

Istoria companiei Saab începe în anul 1937, iniţial producând avioane, mai târziu diversificându-şi producţia şi la camioane şi autoturisme. Acţiunile Saab Automobile au fost preluate în totalitate de către GM în anul 2000, respectiv acţiunile diviziei Saab ce producea camioane au fost preluate de către Scania.

Ultimele declaraţii date de către reprezentanţii oficiali au companiei confirmă că nu mai există cale de întoarcere, de redresare economică şi financiară a companiei, astfel putem observa cum Saab dispare din lumea auto.

 

Lasă un răspuns