Să vină specialistul!

Alegerea unor obiecte pentru casă este una dintre cele mai grele alegeri, trebuie să ai în vedere cât mai multe aspecte, pornind de la preț, funcționalități, utilitate, asortarea cu restul obiectelor din casă și multe-multe altele, cum cu toții știm.

Mai greu este când este vorba de un obiect de bază, de care depind niște nevoi fundamentale ale tuturor membrilor casei, de exemplu un hidrofor. Se presupune că e vorba de o casă la curte, care nu are acces la o rețea publică de furnizare a apei potabile și trebuie să apelezi la o altă sursă de apă.

Ce trebuie să faci pentru a face o alegere potrivită? Poate înainte de a apela la un specialist din domeniu este bine să cauți și să te documentezi, să îți formezi o bază minimă de cunoștințe în domeniu, astfel încât să nu pari un atehnic atunci când discuți cu specialistul și să știi cum să îi explici ceea ce îți dorești. O scurtă documentare privind principiile care stau la baza funcționării hidrofoarelor, care sunt părțile componente ale acestora, de câte tipuri sunt hidrofoarele, eventual documentarea câtorva branduri recunoscute și apreciate în domeniu nu ar strica.

Te afli în fața specialistului și el îți explică diferența dintre un hidrofor cu butelie și un hidrofor fara butelie. Fără documentarea prealabilă de care spuneam, s-ar putea să te uiți strâmb și să zici că oricare e bun, numai apă să ai în casă, nu contează până la urmă. Nu atât de greu să înțelegi că acea „butelie” (deși e folosit un termen nu tocmai de specialitate) are rolul de a menține un nivel constant al presiunii, iar un hidrofor fara butelie are o serie de dezavantaje, pe care oricum specialistul la care ai apelat ți le va înșira. El îți va zice, în fine, că nu poate decât să îți explice anumite lucruri și să îți dea niște sfaturi, nu și să ia o decizie în locul tău, așa cum te-ai aștepta și cum ai vrea tu. Decizia îți aparține în totalitate, orice specialist bun ai chema și oricât de bun ar fi el, dacă nu ești îndeajuns de flexibil și  de deschis informațiilor pe care el ți le prezintă, oricând ești pe cale să faci o alegere nu tocmai dreaptă, iar aceasta nu contează dacă e vorba de hidrofoare sau de cine știe ce altceva, poate fi vorba de sfaturile pe care le primești din partea psihologului. Degeaba urli „Să vină specialistul!” și aștepți care el să rezolve totul. El își are partea sa de îndeplinit, dar mai departe e treaba ta, depinde de cum gestionezi tu totul.

Lasă un răspuns