Să-nceapă maimuțăreala

A început o perioadă proastă pentru români și pentru România. A început campania electorală, maimuțăreala și-a intrat în drepturi și e legală.

Vom vedea babuini peste tot și vom fi îndemnați să trezim în noi spiritul românesc, să votăm eficient, să votăm nu știu cum, să votăm nu știu ce.

 

Deși v-am îndemnat în mai multe articole să mergeți la vot, cu toată rușinea v-o spun, mă gândesc serios să nu mă duc la vot. Toată mizeria din presă și de pe străzi mă dezgustă și nu îmi place deloc.

 

Totuși, încă nu m-am hotărât și nu știu cu cine voi vota. Știu doar CU CINE NU VOI VOTA, dar nu am nici cea mai vagă idee de persoana/ partidul către care va merge votul meu.

 

Încă mă mai gândesc, aștept să mai văd cum se mai desfășoară lucrurile și ce discuții mai au loc în presă sau pe la televizor și poate mă voi hotărî, deși cred că va fi o decizie de moment sau va fi un vot nul.

 

Niciun candidat nu m-a convins și nu e potrivit funcției de președinte al României. Poate unii au dat și semne că au abilitățile și calitățile necesare pentru a ocupa această funcție, dar au gafat-o rău în alte privințe. Alții au dat-o în bară de la început și o continuă tot așa. Poate la început am fost luat de către mirajul unora și de lunga listă de calități ale lor pe care au afișat-o treptat prin social (e principalul canal de comunicare pe care îl urmăresc 🙂 ), dar m-au dezamăgit prin atacuri la persoană adresate altora și prin vorbe fără sens, irelevante, fără noimă și, uneori, de-a dreptul demagogice.

 

„… și eu cu cine votez?”

 

Vă implor, vreau o campanie curată, fără prostii, fără furtișaguri și mite, fie ca cel mai bun să câștige. Nu vreau să văd manifestații asemănătoare cu cele din epoca de aur și nu vreau să văd penibilități precum lansarea campaniei Elenei Udrea într-o fabrică dezafectată. Nimic mai prost de atât, v-am mai zis-o și v-o mai zic, concediați-vă șefii de campanie, îs al naibii de stângaci, dar proști sunteți voi că acceptați orice prostie, gândindu-vă că în spatele ei se află un specialist. Abilitățile specialistului sunt discutabile, dacă el a fost angajat pe pile și vă este vreo rudă, calitatea și capacitățile sale sunt ușor contestabile, rareori existente. 🙂

Lasă un răspuns