„S-a mai dus unul dintre frați”

După ce toată lumea s-a bucurat că Dan Voiculescu a fost trimis la închisoare, unii cică nu s-au bucurat, mai urmează încă o condamnare la închisoare care va stârni multe impresii din partea multor persoane: George Copos.

 

Astăzi, 25 agust 2014, George Copos, fostul patron al echipei de fotbal Rapid, a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare.

 

Motivul condamnării: evaziune fiscală. A vândut mai multe spații, prin intermediul companiei Ana Electronic, către Loteria Română. Suma despre care se discută depășește un milion de euro. Împreună cu el au mai fost cercetate încă 4 persoane, complici care s-au ales tot cu pedepse de patru ani de închisoare.

 

Se pare că „S-a mai dus unul dintre frați”, cum zice un vers al melodiei celor de la Bitză, un semn clar că justiția din România nu stă în loc și că nu iartă pe nimeni, indiferent de nume, avere, reputație sau altceva.

 

Salut acțiunile justiției românești, dar tot mai sunt unele lucruri de reproșat: acest dosar durează încă din 2006, dar, greoi, încet, totul s-a rezolvat și, în fine, s-a dat o sentință.

Să nu fiu înțeles greșit, nu am nimic cu Voiculescu, cu George Copos sau Adrian Năstase. Am o problemă cu infractorii, atât timp cât au călcat strâmb trebuie pedepsiți. Unii se consideră nevinovați, alții victime politice, alții dau vina pe alții și așa mai departe. Judecătorii au ultimul cuvânt!

Lasă un răspuns