Românii și chestia „casei”

Românii au creat o fixație pentru tot ceea ce este al „casei” și „de casă”. Vorbim de mâncare, de orice este comestibil, trebuie neapărat să fie făcut conform rețetei casei și rezultă un produs „de casă”, numai bun de înfulecat.

În jurul acestor două denumiri unele companii și-au creat întregi game de produse, nici nu trebuie să aduc aminte despre cine este vorba, se știe bine cine se ocupă cu producerea de prăjituri și alte gustări „ale casei”.

Românii au creat o fixație pentru tot ceea ce este de casă, iar mulți profită de asta. E greu să definești diferența dintre ceea ce este de casă și altceva, produs într-o fabrică. Hilar e că și ceea ce se pretinde a fi „prăjitura casei” e tot un rezultat al producției de masă, doar că i-a fost creată o imagine adecată, exploatând această afinitatea a românilor pentru chestiile „casei”.

Așa s-a ajuns să discutăm despre orice produs al casei, produs după rețete din moși-strămoși și alte blabla-uri de acest fel.

 

E interesant cum încă se simte strânsa legătură dintre români și locul de unde se trag. În mentalul lor este încă imprimat acel loc denumit „acasă”, iar această formă de „chestie a casei” pare să aibă o legătură strânsă cu aceasta, nu cred că e nimic pur întâmplător. Iar dacă nu e vorba de asta, putem face o corelație între puternica promovare a produselor bio din ultima vreme și a ceea ce este „de casă” sau „conform rețetei casei”, acestea încercând să fie niște mâncăruri sănătoase, departe de tot ceea ce înseamnă chimizat, plin de conservanți și altele asemeni.

Lasă un răspuns