Românii și ADHD-ul

Într-o școală din Pitești un copil diagnosticat cu ADHD încearcă să participe la ore alături de copii normali, însă părinții și copiii protestează și își exprimă în mod direct nemulțumirea.

Asistăm la o grozăvie, la o demonstrație de intoleranță, la o reprezentare a României la scară micro. Părinții copiilor au afirmat că resping acest copil pentru că ar fi violent, iar copiii lor ar fi puși în pericol dacă ar studia în aceeași clasă cu acest copil cu ADHD.

Nu aș vrea să mă pun în locul părinților acestui copil. Acestui copil îi este refuzată șansa de a se integra, iar refuzul este exprimat într-un mod mai mult decât violent, să nu mai spunem despre șocul pe care îl poate suferi copilul când va afla totul, mult mai sensibil din cauza bolii de care suferă.

Unui copil îi este refuzată șansa la normalitate din cauza unor inconștienți care nu sunt îndeajuns de mult informați despre această afecțiune. Pur și simplu, acest copil este tratat precum un monstru, precum o bestie care le-ar putea afecta odraslele lor. Nici vorbă de așa ceva, lipsa de informare face victime, ca întotdeauna. E remarcabil modul în care o masă de mediocri s-a coalizat și luptă pentru o pseudocauză, nu am fi asistat la o asemenea organizare dacă ar fi fost vorba de o reală problemă, cu siguranță.

Această provocare trebuie soluționată într-un mod, trebuie adoptat un cadru legal care să reglementeze situațiile de acest fel. O soluție ar fi ca un psiholog sau o comisie formată din mai mulți specialiști să testeze copilul și să își exprime acordul sau dezacordul în ceea ce privește capacitatea copilului de a se integra într-un grup școlar.

Lasă un răspuns