România nu va participa la Eurovision

TVR-ul o dă dintr-o groapă în alta. După multe scandaluri în care s-a tot discutat despre acest mare consumator de bani publici, acum a venit rândul unei alte probleme: România nu va mai putea participa la Eurovision, fiind descalificată de către European Broadcasting Union, uniunea televiziunilor publice din Europa.

TVR-ului i-a fost retrasă calitatea de membru al EBU după ce a adunat datori de 16 milioane de franci elvețieni, adică aproximativ 14,5 milioane de euro.

Acum se caută o soluție pentru a rezolva această dispută între European Broadcasting Union și autoritățile române. Se caută instituția care ar trebui să se ocupe de TVR, se presupune că aceasta este Parlamentul (spun membrii Guvernului) și se încearcă găsirea unei soluții pentru plata datoriei. Răspunsul reprezentanților Parlamentului nu a întârziat să apară, mâța moartă fiind aruncată în curtea celor care au fost la cârmă până acum, cică datoriile sunt mult prea vechi pentru a putea actuala conducere de excluderea României din competiția Eurovision.

Acum, că ne-am asigurat că nu vom participa și nici nu vom pute vedea Eurovisionul de la Stockholm, trebuie să ne punem și problema Campionatului European de Fotbal, dar și Olimpiadei de la Rio, e posibil ca TVR-ul să își piardă drepturile de difuzare a acestor competiții.

 

Totuși, se pune o întrebare logică în toată această situație alambicată în care este implicat TVR-ul, de ce au mai organizat preselecții și au cheltuit atâția bani cu alegerea unui concurent pentru competiția de la Stockholm, mai ales știindu-se că excluderea României din EBU era iminentă? Să nu mai spunem că a fost plătită și o taxă de participare…

 

Lasă un răspuns