Revolta fumătorilor

Scriam zilele trecute despre implementarea legii interzicerii fumatului, de atunci au trecut doar trei zile, dar fumătorii s-au revoltat și au început o mică revoluție împotriva nefumătorilor.

Soluții au început să fie vehiculate, iar în mica lor revoluție fumătorii au început să își prezinte argumentele și să prevadă valul de nenoriciri pe care le-a adus această lege, încă puțin și nu vom mai avea unde ieși, localurile erau susține economic doar de către fumători, iar dacă acum nu mai pot fuma, atunci toată economia s-a dus naibii. Puțin plauzibil, localurile tot vor fi frecventate și de fumători și de nefumători, dar fumătorii vor ieși pentru a fuma.

Soluțiile sunt cât se poate de trăsnite.

De ce localurile nu pot opta pentru a fi doar pentru fumători sau doar pentru nefumători. Soluția a încercat să fie implementată acum ceva vreme, dar fără folos, toate au ales să fie pentru fumători, de frică să nu piardă clientelă, tot nu aveau pe unde să iasă fumătorii.

De ce nu se amenajează în localuri spații pentru fumători și spații pentru nefumători. La fel, s-a încercat și asta, dar a fost doar un proiect pe hârtie, spațiile nu erau separate de multe ori, iar ventilația era foarte proastă, fumul răspândindu-se peste tot, indiferent dacă spațiul era destinat fumătorilor sau nefumătorilor.

 

Printre povești care includ falimentul și discriminarea și comparații cât se poate de trăsnite, nu putem concluziona altceva decât că fumătorii sunt simpatici și că spun doar lucruri trăsnite.

 

Orice argument ați aduce, oricât de multe prostii ați spune, această lege este doar un pas către civilizație, oricâte soluții ați avea, legea va rămâne așa. Și ca să fim lămuriți odată pentru totdeauna, legea aceasta nu va produce schimbări economice considerabile, nu s-a întâmplat nimic în niciuna dintre țările în care a fost introdusă, nu va fi România vreo excepție de la regulă.

Lasă un răspuns