Repararea greșelilor

Există lucruri care nu mai pot fi reparate, mai ales dacă vorbim de relațiile cu anumite persoane. Poate sună mediocru, poptămășian sau în stilul lui Radu Constantinescu sau Otravă, dar acest lucru se întâlnește în viața fiecărui om. Oricine o comite mai devreme sau mai târziu, iar dacă nu o comite, cu siguranța persoana de lângă el va căuta cusur și tot va fi un subiect care să stârnească problemele.
Ai făcut o prostie, trebuie să repari totul. Scuzele îs prea puține, cu siguranță. Ți-ai mai cerut de atâtea ori scuze și de atâtea ori te-a iertat, că nu numai că nu mai ești credibil, dar nici tu nu mai crezi ce zici, deja te crezi sub limita penibilului. Flori? Mult prea banale, prea puțin pentru cât de urât ai comis-o de această dată. S-ar putea doar să înrăutățești totul.
Nu îți mai rămâne decât să te gândești să îi cumperi ceva de valoare, care să o impresioneze și să îi placă. E clar, bijuteriile sunt soluția. Decizia e și mai grea: să fie o pereche de cercei, să fie un inel, o brățară sau un colier? De parcă ar fi numai atât, dar mai trebuie să te alegi și materialul din care este confecționat, apoi o altă problemă mai este și modelul. Cu pietre prețioase sau fără, ce design să aibă, în așa fel încât să îi placă ei? Dacă da, ce pietre prețioase îi plac, ce preferă în materie de culori?
E un proces îndelungat și minuțios în care nu trebuie să ratezi nicio etapă, dacă vrei ca totul să fie în regulă și ca să îți atingi obiectivul. Dacă o comiți des, știi cum trebuie să procedezi și deja ți-ai format un automatism și procedezi aproape din inerție, știi unde să mergi, ce să alegi, momentul în care să îi dai bijuteria și gata, totul s-a terminat în regulă și obiectivul a fost îndeplinit cu succes. Mai greu este când nu ai mai făcut niciodată vreo greșeală și nu știi ce să alegi, dar nu e o problemă, ai nevoie doar de mai mult timp pentru a alege bijuteria potrivită, trebuie să fii atent și totul se va termina cu bine.
Spre exemplu, poți alege o pereche de cercei deosebiți, cu forme mai ieșite din comun, dacă ea e o rebelă și îi place să fie diferită de restul lumii. Dacă îi place să fie în rând cu lumea, poți opta pentru un inel simplu, dar care iese în evidență prin altceva, de exemplu, prin materialele din care este confecționat sau prin dimensiune. De asemeni, poți alege un colier deosebit.

 

Indiferent de ce ai alege, trebuie să fii doar cu gândul la gusturile ei, nu cumva să încerci să îi cumperi ceva ce îți place doar ție, s-ar putea să iasă mai urât decât te-ai aștepta dacă nu îi place și ei. Principalul criteriu când alegi o bijuterie e „ea”, uită de orice gusturi și preferințe ale tale, mai ales în momentul în care ai călcat tu strâmb. Într-un alt context mai merită să riști, dar de data aceasta e inutil să te hazardezi.

 

Poate pare insistent, dar trebuie să fii atent și să ții cont de niște criterii simple atunci când alegi bijuteriile.Fiți atenți la materialul din care sunt confecționate bijuteriile, mărimea lor (dacă este cazul), modelul, pietrele prețioase, culoarea lor și multe alte detalii de finețe. Totuși, ar fi bine să apelați la un specialist pentru a face cea mai corectă alegere, el vă poate ghida în ceea ce privește toate aspectele, astfel încât greșeala să fie reparată cât mai bine.

Totuși, dacă dorești să faci un pas înainte, să îi cumperi mai mult decât un inel poți vedea cum se alege o verighetă, iar de aici te poți inspira și pentru alegerea ta.

Lasă un răspuns