Renovăm, redecorăm

Schimbările apar, vrem, nu vrem, vine momentul și pentru a renova, iar renovările sunt și un bun prilej de a redecora spațiul în care locuim.

Nici schimbările dese și bruște nu sunt prea bune, dar nici menținerea aceluiași design timp îndelungat nu este tocmai cea mai bună soluție, apare un fel de rutină, de monotonie care trezește un fel de repulsie față de acel spațiu, nu cred că cineva își dorește așa ceva vreodată.

Așa cum am zis, nici schimbările de dragul schimbării nu sunt cea mai bună soluție, asta dacă nu cumva ai prea mulți bani de cheltuit și nu știi cum să o faci. Ideea de a îți cumpăra o dată la două luni mobilă nouă, mochete, covoare, corpurile de iluminat și cine mai știe ce.

Vă pot da drept un exemplu un prieten de-al meu care se plictisește repede de mobila din casă, nicio piesă de mobilier nu rezistă în casa lui mai mult de 6 luni, mereu e înlocuită de altceva, „mai la modă”, „ceva mai arătos”, „ceva care se asortează mai bine cu nu știu ce”, tot felul de scuze de astea invocă, dar omului îi cam place să schimbe totul prin casă, iar dacă treci mai rar pe la el, s-ar putea să crezi că ai intrat în apartamentul în care nu trebuia, ai ajuns într-un alt loc. Obișnuiesc să îl iau în râs și să îi spun să renunțe la a își mai face mobila la comandă, mai bine ar căuta un loc de unde să o închirieze și să o returneze după ce se plictisește de ea. Alteori îi mai zic că ar fi bine să dezvolte și să breveteze un nou tip de barter, barterul cu mobilă, după cele câteva luni în care îi stă mobila prin casă, dă un anunț, poate or mai fi dezaxați ca el și care ar fi interesați de o asemenea idee trăsnită. Dincolo de orice glumă, omul ăsta a reușit să susțină economia celor care fac mobila la comanda din orașul său, cred că oamenii deja se luptă între ei pentru a-l face să cumpere de la ei și pentru a-l fideliza. Cu niște oferte bune la mobila la comandă l-ar putea face să o schimbe și mai des, nu m-a mira deloc, îl cred în stare de orice de acum.

Lasă un răspuns