Radare fixe pe Autostrada Soarelui

Poliția Română a anuțat că în perioada următoare pe Autostrada Soarelui vor fi montate 6 radare fixe, conform Capital.ro. Aceste aparate vin împreună cu o altă veste proastă pentru șoferii vitezomani, nu pot fi detectate de către detectoarele de radar clasice deoarece nu emit niciun fel de unde.

Radarele fixe ce vor fi instalate pe Autostrada Soarelui folosesc un sistem inteligent de detectare a vitezei, acesta fiind și unul dintre motivele pentru care prețul unui astfel de radar se ridică la 35,000 de euro. Radarul este acționat în momentul în care o mașină trece peste un senzor ascuns în asfalt. Sistemul radarului calculează durata în care automobilul parcurge distanța de 2,5 metri până la următorul senzor, iar în cazul în care viteza maximă de 130 de kilometri pe oră este depășită automobilul va fi fotografiat, iar sancțiunea va fi primită acasă de către șofer. Radare fixe la fel ca acestea sunt instalate și pe DN1.

Totuși aceste radare au un mare dezavantaj, acela că sunt fixe. Sună ciudat, dar locul acestor radare va fi cunoscut de către șoferii care circulă des prin acea zonă, în plus, locul în care vor fi amplasate aceste radare fixe ar putea fi văzut în anumite softuri ale GPS-urilor.

Sursa: Capital.ro

Lasă un răspuns