Putem înlocui propaganda?

Înțeleg importanța propagandei și înțeleg că manipularea este singurul mod prin care poți convinge un prost să te voteze. O singură rugăminte am, domnilor politicieni, se poate să renunțăm la propaganda mincinoasă? Haideți s-o înlocuim cu informarea. Să trecem de la niște acuzații și atacuri la persoană la discuții decente, argumentate, dezbateri, chiar.

Ajungem la un subiect larg dezbătut în ultimul timp înainte de al doilea tur al alegerilor prezidențiale: va exista o confruntare directă între cei doi candindați la funcție de președinte al României. Fiecare tabără o acuză pe cealaltă și afirmă că nu există interes în această privință, cu toții au făcut tot ceea ce au putut pentru a organiza o dezbatere, dar candidatul celălalt a refuzat participarea. Acest argument a fost prezentat și de către echipa lui Ponta, dar și de către echipa lui Iohannis. Cum era, dragilor, acea zicală cu mâța moartă? Unde se aruncă?

 

Uitați, aici ați putea interveni și ați putea scăpa de tâmpita aia de propagandă. Suntem sătui de minciuni, ne-am săturat de ceea ce ne-au tot vândut comuniștii, iar democrația nu a venit deloc cu ceea ce a promis. Au fost doar promisiuni periodice, umplute de demagogie, de redundanță și de discursuri fără sens, totul doar pentru a obține niște voturi. V-aș scrie o scrisoare deschisă, dar evit penibilitatea, în orice formă ar fi ea.

 

Domnule Ponta, domnule Iohannis, vă rog să îmi dați 5 motive simple pentru care să vă votez. Fără să dați vina unul pe altul. Vreau doar să știu ce aveți de gând să faceți cu țara mea și încotro vreți să o direcționați în următorii ani în care vă veți afla la conducerea ei, mi-e de ajuns, nu îmi trebuie bannere, nu îmi trebuie spam, nu vreau să mai aud acuzații. Atât vă cer.

Opriți-i, vă rog, pe susținătorii voștri fanatici. E mai bine pentru voi, dar și pentru noi. Știu că vă place, dar un asemenea discurs venit din partea unei asemenea „somități” vă face doar rău, nu că mi-ar părea mie rău acum.

Lasă un răspuns