Proiect de lege impotriva soferilor bauti

Deputatul Tudor Ciuhodaru a anunțat zilele acestea că va depune un proiect de lege prin care dorește să reducă numărul accidentelor cauzate de șoferii care au consumat alcool sau droguri.

Soluția pe care acesta o propune pentru a reduce numărul accidentelor cauzate de șoferi drogați sau băuți este modificarea și creșterea sancțiunilor pentru șoferii care sunt depistați băuți sau drogați la volan.

Punerea în practică a acestor sancțiuni, susține Tudor Ciuhodaru, va duce la scăderea numărului accidentelor cauzate de consumul de droguri și alcool cu 20%.

Sancțiunile propuse de acest deputat includ creșterea pedepselor cu închisoarea pentru alcoolemie și consum de droguri, creșterea perioadei de suspendare a permisului de conducere până la 8-10 ani pentru conducerea sub influența alcoolului sau drogurilor și imposibilitatea de a reduce sancțiunile.

Este drept că numărul accidentelor provocate de către șoferi sub influența alcoolului și drogurilor este foarte mare și este nevoie de niște măsuri care să ducă la reducerea numărului accidentelor. În plus, numărul șoferilor descoperiți băuți sau drogați la volan este din ce în ce mai mare. Dacă aceste sancțiuni vor fi puse în practică s-ar putea să aibă efectul dorit, în condițiile în care nu vor fi modificate sancțiunile în vreun fel.

Lasă un răspuns