Profesionismul îți aduce bani în orice

Discutam recent cu un prieten despre tânără generație, despre cum își vor câștiga aceștia banii, având în vedere că nivelul educației are tendința de a se apropia de un nivel mult mai scăzut comparativ cu generațiile anterioare, așa că devine o problemă câștigarea traiului.

Aici intervine și ajutorul necondiționat oferite de către părinți. Le-au oferit totul, nu i-au învățat ce este greul, nu i-au învățat ce este munca și nu i-au învățat cât de importantă este educația pentru un om, uneori nu contează banii, important este să fii deștept, ți-e de ajuns să te știi superior indivizilor de lângă tine, nu trebuie să ai mai mulți bani în portofel.

 

Puștimea nu a învățat în școală, dar așteaptă de la societate, așteaptă de la politică, așteaptă de la părinți, așteaptă de la oricine orice, numai ei să nu facă nimic. Așa nu se poate, dragilor. Sunt și eu tânăr, dar am învățat cât de greu se câștigă câteva zeci de lei, mi-au oferit și ai mei, dar am învățat să îmi fac și eu banii mei, a fost un exercițiu bun pentru a aprecia și prețui banii și mai mult.

 

Ei vor totul de-a gata, fără să învețe, vor să câștige mii de euro peste noapte, fără să miște un deget, iar momentan nu realizează că așa ceva nu e posibil legal, dacă trecem să vorbim de ilegalități… poate e posibil, dar nu cred că e OK să te uiți mereu în spate, să vezi dacă nu ești urmărit sau dacă nu e vreun polițist gata să te salte.

Totuși, există o soluție ignorată de către sistem și uitată de mult timp de către societate: pregătirea într-o anumită meserie. Aceasta îți poate aduce bani și nu te solicită din punct de vedere intelectual, pentru că văd că de aceasta fuge toată lumea. Fă-te sudor, fă-te instalator, fă-te bucătar. Sunt meserii bine plătite, trebuie să înveți doar anumite lucruri și trebuie să te perfecționezi în ceea ce faci și vei face mulți bani, că, până la urmă, asta îți dorești. Fă-te un profesionist, fă-te cel mai bun în ceea ce faci, oferă servicii de calitate oamenilor și banii vor veni și ei. Nu îți respecta clienții și vei rămâne singur-singurel și vei muri de foame.

Fii profesionist, fii om și vei face bani. Am întâlnit instalatori de treabă, oameni care își fac bine treaba și m-au făcut să privesc optimist viitorul României, dar am întâlnit și oameni fără respect și fără principii care doreau doar să câștige bani, fără a face o lucrare de bună calitate.

 

Dragi tineri, fiți profesioniști în ceea ce faceți. Nu contează ceea ce faceți, important este să faceți bine, să fiți cei mai buni în ceea ce faceți și nu uitați să îi respectați pe cei din jurul vostru, nu contează care este relația voastră cu ei, e vorba de bun simț și de omenie, nu contează relațiile profesionale sau obligațiile față de ei. Dacă am fi buni în ceea ce facem și am învăța să ne comportăm cu cei din jur, am fi ajuns departe, am fi fost căutați de către străini și nu i-am fi căutat noi pe ei să ne dea de muncă.

 

Nu încurajez emigrarea, fiți profesioniști și veți putea rămâne și trăi și aici din ceea ce faceți. Există meserii simple, cum le spun unii, plătite mult mai bine decât cele care necesită studii superioare. Important este să fii bun, să fii profesionist. Din acest punct de vedere țin să vi-i prezint pe cei de la www.servicii247.ro, o echipă de oameni profesioniști, care efectuează lucrări prompte și de calitate, dar vă las  pe voi să descoperiți mai multe și să vă lăsați și voi impresionați de minunățiile pe care le pot face unii oameni, contra simțului comun, români, chiar!

Lasă un răspuns