Problema Volkswagen în SUA a escaladat

De la descoperirea încercării Volkswagen de a fenta autoritățile americane presa auto freamătă și au apărut tot felul de analize, ipoteze și speculații despre asta. În fine, problemele Volkswagen se extind, iar ancheta externă pornită de către ei (așa cum anunțat într-un alt articol) ar putea aduce surprize, în sensul că surse neoficiale ar afirma că există deja dovezi că s-au găsit softuri asemănătoare și pe alte mașini, construite de către alte companii.

Proporțiile scandalului din Statele Unite s-ar putea extinde și ar putea incrimina și alte companii.

 

Rezultatele acestui scandal deja se văd în structura organizațională a companiei, directorul executiv al companiei fiind înlocuit deja. Pe lângă aceasta, tot din escaladarea problemelor companiei face parte scăderea cotațiilor companiei la bursele de valori, acțiunile scăzând de la o zi la alta după descoperia făcută de către autoritatea americană EPA.

 

Deja alți producători au emis comunicate de presă și au încercat să informeze că își declină orice legături cu acest scandal. Un exemplu vine din partea companiei Bosch care a afirmat că deși lucrează în colaborare cu Volkswagen și produce piese pentru motoarele cu care sunt dotate automobilele, ei nu fac altceva decât să se conformeze cerințelor companiei Volkswagen, ei nu sunt responsabili de specificațiile produselor pe care le produc. Acesta este un semn că nu doar imaginea companiei germane producătoare de automobile, Volkswagen, este prejudiciată prin acest scandal, ci în pericol sunt și companiile aflate în legături cu Volkswagen.

 

Deși au mai existat de-a lungul vremii rechemări în service făcute de către diverși producători de automobile (chiar și Volkswagen a mai rechemat în service loturi de automobile), probabil recordul este deținut de către compania Toyota, dar de probleme nu au fost lipsite nici alți producători, precum BMW, Hyundai, Honda, General Motors, Volvo, Nissan, Fiat, Mercedes, Ford și nu numai. În niciunul dintre cazurile producătorilor enumerați nu au fost în joc pierderi atât de mari precum cele pe care riscă le aibă Volkswagen, deja pierderile înregistrate fiind mari.

Lasă un răspuns