Presa de proastă calitate nu iartă pe nimeni

O bună parte din presa românească e de mult timp în mizerie, iar scopul ei s-a schimbat din informare în bălăcăreală, ceartă și defăimare. Așa s-au ridicat televiziunile și ziarele care sunt pe primele locuri în România.

„Ia să băgăm azi și o știre despre vedeta asta, a fost văzută cu nu știu cine, sigur va ieși mare tam-tam.”

„Hmmm… Am mai aflat ceva despre ăsta, dar nu avem nicio confirmare. Totul o poate lua razna, iar noi vom fi în atenția tuturor.”

 

Așa am asistat la distrugerea treptată a presei. Au ajuns în halul în care nimeni nimeni nu mai scapă de ei, nu e personalitate de care să nu auzi că e murdărită de vreo publicație. Că are amantă, că a făcut nu știu ce în trecut, că are nu știu ce planuri, cam în jurul acestor subiecte se învârte presa românească.

 

Astăzi, Ionuț Budișteanu, un puști genial, apreciat la nivel mondial. O publicație de care nu am mai auzit până astăzi publică vreo câteva știri despre el, iar tonul lor pute din depărtare a campanie de defăimare. Ceea ce spun ei despre Ionuț e jenant, nu secretul, mare dezvăluire a unei conspirații de calibru mondial, după titlul articolului: Ionuț îl susține pe Voiculescu pentru că acesta i-ar fi făcut un favor, Ionuț luând 5 la Română, a intervenit și i-a transformat nota în 9, nu se știe cum.

E jenant să spui așa ceva despre un copil genial, care a făcut simpla greșeală de a-l susține pe Voiculescu, un om care l-a ajutat cândva, iar gestul lui și al părinților lui mi se pare normal, de a-i răspunde la fel și de a-i oferi susținere.

În știrea de mai sus sunt strecurate câteva greșeli, ar trebui să știți că Ionuț a luat 8,5 la limba română.Conform rezultatelor, accesibile oricui, nu a existat o contestație, iar o schimbare de notă peste noapte nu e posibilă, lucrul ne poate fi confirmat de către oameni din sistem, chiar dacă e vorba de fiul președintelui. Și, domnilor jurnaliști, Ionuț nu a dat bacalaureatul acum 2 ani, ci anul trecut, în 2013.

 

Nu sunt antenist, nu îl susțin pe Voiculescu, nu îl susțin pe Băsescu, nu am nicio legătură cu politica, dar e „jenant” să te iei de un tânăr care nu făcut decât simplul fapt de a răspunde unui gest cu bun-simț. Aici poate a greșit, dar de aici și până la a ajunge să îl acuzi de așa ceva e mult. Urmează să spuneți că e un prost, că a fost premiat de către anteniști și ați dat-o-n bară de tot.

 
Sunt dezgustat de antene, de Intact, de tot scandalul din presă stârnit de acest subiect, nu susțin pe nimeni, doar justiția care și-a făcut treaba și pe oamenii care au avut curajul de a trimite un infractor la închisoare, nu s-au temut de relații, de posibile intervenții, de mai șțtiu eu ce.

Oricât de aprinsă ar fi lupta dintre trusturile și publicațiile obscure românești, defăimarea unui tânăr român genial nu e justificată.

Lasă un răspuns