Premierul, președintele și nazismul

Titlul este asemănător cu al unei povești sau poate cu al unui film, precum „Profetul, aurul și ardelenii”, dar nu e ficțiune, e o întâmplare reală, o declarație a unui prim-ministru.

Ponta a gafat-o din nou, dar mai rău ca niciodată!  A avut neinspirata idee de a asemăna regimul Băsescu cu regimul nazist. O comparație sforțată, dar ușor de înțeles, dacă ne-am pune în mintea unui plagiator. Să fii președinte al unei țări, să obții două mandate, nu e tocmai un lucru de lepădat pentru un puștiulache ajuns peste noapte prim-ministru. Cele două mandate au fost presărate de multe stângâcii și prostii din partea lui Băsescu, dar departe acest lucru de a instaura un regim ce poate fi asemănat cu cel nazist.

În primul rând, cred că ar trebui să ne dăm seama, așa cum ziceam și mai sus, că în timp de 10 ani, o țară aflată sub conducerea aceluiași președinte se schimbă într-o anumită direcție, iar președintele acelei țări are un cuvânt destul de important de spus în această situație, deși, atenție!, nu doar el decide, ci, dacă suntem atenți, majoritatatea deciziilor au fost luate de către alții, dar acum nu vreau nici să îi iau apărarea lui Băsescu, nici să dau vina pe PSD. Fiecare își are și bune și rele, dar urăsc atacurile la persoană. Nu cred că acestea își au locul în repertoriul unui om care cântă țării sale și în numele ei.

În al doilea rând, o asemenea afirmație poate fi interpretată în numeroase feluri și poate fi luată drept o jignire la adresa evreilor, cei care au avut cel mai mult de suferit de pe urma regimului nazist. Oricât de pesedist ai fi, chiar și după 10 ani sub conducerea unui om al opoziției nu te poți asemăna cu soarta victimelor regimului nazist. Nu pot să interpretez altfel cuvintele lui Ponta, decât ca o jignirea la adresa evreilor și drept o luare în derâdere a Holocaustului, cea mai tragică a urmare a regimului nazist. Aștept să văd dacă CNCD va lua vreo măsură la adresa lui Ponta. E o declarație josnică, mai ales când vine din partea unui om cu o funcție atât de înaltă, iar urmările unei astfel de comparații, regimul nazist – regimul Băsescu, nu poate să ducă decât la decredibilizarea României pe plan internațional, nu cred că vreu prim-ministru străin a făcut vreo declarație asemănătoare cu aceasta, iar dacă ar fi făcut, ar fi fost urmată de către o demisie, dar nu avem cum să ne așteptăm la așa ceva din partea unui imatur.

Din nou avem parte la o discuție care îl avantajează extrem de mult pe Băsescu, lupul bătrân al politicii, care știe să tragă foloase de pe urma stângăciilor unor idioți. Nu e prima dată, vedeți cum s-a încheiat problema pactului de coabitare, atunci când Băsescu, tâlhar politic adevărat, a reușit să întoarcă situația în favoarea lui și să îl facă pe Ponta să pară lipsit de orice urmă de diplomație sau abilitate politică.

 

Nu îl susțin pe nici unul dintre ei, dar urăsc atacurile la persoană, iar această comparație (de-a dreptul idioată) face parte dintre lucrurile pe care le urăsc. E o mizerie ca în calitate de politician să faci asemenea afirmații, nu contează împotriva cui le lansezi. Așa ceva e inadmisibil la orice nivel, cu atât mai mult cu cât afirmația este lansată de un om cu o funcție înaltă.

Rușine.

Lasă un răspuns