Povestea desființării radarelor rutiere

Nu cu mult timp în urmă o nouă știre în care era prezentat un proiect de lege prin care se propunea desființarea radarelor rutiere s-a răspândit rapid pe Internet și a stârnit formarea a două tabere: a celor care susțin acest proiect de lege și a celor care sunt împotriva lui.

Nu a întârziat să apară, ceva mai târziu e drept, și părerea unui insider, care a devenit peste noapte formator de opinie, influencer, i-ar spune unii: Marian Godină, polițistul care a reușit să redea activitatea unui polițist obișnuit într-o carte care s-a vândut ca pâinea caldă, asta după ce a publicat mai multe postări pe pagina sa de Facebook și și-a creat și un blog.

Altfel spus, s-a aflat că deputatul care a scris pe Facebook că are intenția să inițieze un proiect de lege prin care să fie desființate radarele tocmai fusese amendat înainte de a scrie acea postare, iar la nervi, pentru a demonstra cât de „puternic” este, s-a gândit să își împărtășească public ideea, poate-poate se vor mai trezi doi-trei amețiți care să îi susțină „lupta anti-pândari”.

Marian Godină, justițiarul mult iubit de către internauți, a reacționat cu o replică, tot pe Facebook, prin care a condamnat faptul că e rușinos ca un om care nu știe să scrie corect poate iniția legi. Postarea a fost pe un ton sarcastic, dar se pare că a funcționat, deputatul agramat, furios și falnic inițiator de legi, ștergându-și postarea de pe Facebook.

 

Un teatru sinistru, o tragicomedie la care asistăm, dar și un semn că Internetul nu e doar o sursă de entertainment, ci și un bun mijloc de le da o palmă celor care se considură elita țării acesteia, ei, în modul lor, sunt o falsă elită, beneficiază de o putere simbolică de care se pot folosi. Însă, e bine și când mai vedem cum un elitist de acest fel își primește o palmă în mijlocul publicului.

Frumoase povești, dom’le. Triste și de un ilar de care rar ai ocazia să îl întâlnești prin alte părți, iar asta o spun fără cea mai mică urmă de xenocentrism… din păcate.

Lasă un răspuns