Potoliți-vă!

A trecut de ceva timp bacalaureatul de anul acesta, dar presa continuă să stoarcă știri de pe urma scandalurilor iscate de pe urma acestuia. Apar tot felul de scrisori deschise, din partea părinților, din partea copiilor, din partea repetenților, din partea șefilor de promoție, din partea profesorilor, din partea olimpicilor, urmează de acum să fie publicate și câteva scrisori deschise ale animalelor de companie ale celor amintiți mai înainte.

Să trecem peste aceasta. Să ajungem la cel mai tâmpit subiect exploatat de presă în ultima perioadă: șefa de promoție dintr-un liceu din Bihor a fost eliminată din cadrul examenului de bacalaureat, alături de ea fiind eliminați și alți peste 100 dintre colegii ei.

Presa tot vine cu dovezi, cu mărturii, încearcă să dea de inspectori, publică scrisori adresate ministrului, președintelui, mai știu ei cui.

Presa uită să precizeze niște detalii importante în toată povestea asta (cu siguranță, totul e în mod intenționat, nu e nicio greșeală la mijloc): tatăl șefei de promoție a fost directorul acelei școli din anul 1997 până anul trecut, dar încă este profesor în cadrul acelei școli. Asta e o informație pe care nu am găsit-o prin multe publicații, iar asta schimbă oarecum termenii poveștii. Șefa de promoție a fost eliminată din examen pentru că i-a lăsat pe ceilalți colegi din sală să copieze de la ea, considerând că nu are nicio vină. Ceva e putred la mijloc și pute grav. Prea multe detalii ale poveștii se bat cap în cap, cel mai probabil s-a încerca un blat, supraveghetorii fiind de acord, dar membrii comisiei opunându-se, iar de aici și până la eliminarea celor peste 100 de liceeni din examen nu este mult.

 

 

Înainte de a mai publica vreo prostie despre bacalaureat, documentați-vă, dragi jurnaliști. Până la urmă asta ați învățat în facultatea prin care (se presupune) că ați trecut, până la urmă, asta e menirea voastră, să confruntați minimum trei surse și să elaborați la rândul vostru un mesaj prin care să informați mai departe.

Potoliți-vă, nu mai dezinformaț’!

Lasă un răspuns