Politichia afectează România

Oare cum e văzută o țară al cărei premier este anchetat într-un dosar de corupție? Nu putem vorbi povești, dar avem cazul României, avem premierul adecvat, e nesimțitit, e anchetat, iar în ceea ce privește planul internațional, părerea vine din partea ministrului de externe al Ungariei.

Toată discuția a pornit de la un subiect legat de migranții care încearcă să treacă fraudulos granițele Europei, autoritățile ungare afirmând că doresc să construiască un gard de protecție pe linia granițelor. Ministrul de externe român a declarat că nu susține o astfel de măsură, iar ungurii au atacat și l-au convocat pe ministrul nostru. Pe lângă aceasta au adăugat și faptul că așteaptă modestie de la ministru al cărui premier este anchetat într-un proces. O afirmație răutăcioasă, care nu își are locul într-un discurs al unui ministru, dar adevărată, nu avem ce contesta.

 

Între timp a apărut și poziția oficială a Ministerului Afacerilor Externe din România, fiind vorba de către un non-răspuns, preferă să nu dea replică afirmațiilor ministrului maghiar.

 

Nu îmi place deloc ceea ce au făcut ungurii în această situație, dar nu am cum să îi contrazic, pot doar să mă uit în jos și să recunosc că au dreptate. Prim-ministrul posibil corupt (așa e dreptul, până să se demonstreze vinovăția sau nevinovăția e sub prezumție de nevinovăție) reprezintă țara în care trăiesc, el e omul care ne reprezintă pe noi în asemenea contexte, el e oglinda țării din acest moment, ăștia-s ai noștri, cu ăștia defilăm. Nu prea avem de ales, deși tot noi i-am propulsat în acele poziții, asta nu trebuie să uităm vreodată.

Lasă un răspuns