Poliția are dreptul să oprească mașinile executate silit în trafic

Noul Cod de Procedură Civilă, intrat în vigoare ieri, aduce o nouă serie de modifcări care i-ar putea speria pe șoferii care nu și-au plătit ratele mașinii și sunt executați silit de către compania creditoare. De ieri Poliția are dreptul să oprească mașinile executate silit în trafic și are dreptul să ridice certificatul de înmatriculare al autovehicului, impunându-i șoferului un anumit termen de prezentare în fața executorului judecătoresc.

Deocamdată nu polițiștii nu sunt foarte siguri în legătură cu aceste proceduri, urmând ca în perioada următoare să fie clarificate aceste lucruri.

Această nouă reglementare a Codului de Procedură Civilă va duce la o posibilă creștere a numărului mașinilor executate silit vândute. Procedura de până acum era mult mai greoaie, firma creditoare fiind nevoită să angajeze o firmă de detectivi particulari pentru a găsi mașina, iar după găsirea acesteia se începea procedura de scoatere la licitație a mașinii și de recuperare a datoriilor neplătite de către debitorul rău platnic.

Părerile sunt împărțite în ceea ce privește eficiența acestei legi, mulți contestând-o și spunând despre ea că este ineficientă și nu va duce, de fapt, la nicio schimbare concretă sau la vreo îmbunătățire a procesului de recuperare a datoriilor de la debitorii rău platnici.

 

Sursa: Realitatea.net

Lasă un răspuns