Pitici de grădină

Piticii de grădină sunt element important al fiecărei grădini. O grădină mare, o curte, un spațiu verde, oriunde poți plasa un pitic de grădină.

Atât de multe tipuri de pitici de grădină există, încât poți plasa oriunde un pitic de grădină, asortându-l cu ușurință cu ceea ce se află în jurul său. Spre exemplu, la intrare în curte sau în grădină poți plasa un pitic care să arată locul către care conduce aleea. De asemeni, dacă un spațiu mai mare în care există doar flori, iarbă sau arbuști de mici dimensiuni, atunci acolo poți pune un pitic „harnic”, care ține în mâini un hârleț sau o roabă.

 

Povestea piticilor de grădină este destul de lungă, iar rădăcinile din care se trag aceștia sunt incerte, ceea ce este sigur este că acești pitici de grădină sunt niște creaturi fabuloase inspirate din poveștile popoarelor nordice. În timp, aceste mici creaturi, cunoscute uneori și sub numele de gnomi, au fost transformate în forme pietrificate care locuiesc în grădinile oamenilor, iar poveștile spun că aceștia prind viață și încep să umble prin grădini, în căutarea tunerilor în care, cu mult timp în urmă, păzeau comorile de privirile curioase ale oamenilor. Aceasta este doar una dintre poveștile despre piticii de grădină.

 

Ceea ce trebuie să mai știți despre piticii de grădină, mai ales dacă sunteți superstițioși este că aceștia sunt purtători de noroc. Așa cum spuneam mai devreme, în poveștile nordicilor piticii locuiau sub pământ, iar vizitele acestora la suprafață erau extrem de rare, iar oamenii care îi vedeau erau foarte norocoși. Așa că, nu ezitați să vă aduceți singuri norocul în grădina sau curtea dumneavoastră, iar împreună cu norocul va veni și un plus de frumuețe.

 

Prețurile piticilor de grădină variază în funcție de dimensiunea acestora și materialul din care sunt confecționați, astfel, prețurile pornesc din jurul sumei de 25-30 de lei și pot depăși cu mult 100 de lei. Așa cum am spus, cel mai important factor în funcție de care variază prețul acestor minunați pitici de gradina este materialul din care sunt confecționați: plastic, ceramică sau piatră naturală, spre exemplu. Bineînțeles, cei mai râvniți sunt piticii din piatră naturală și cei din ceramică, dar și cei mai scumpi. Dar uneori prețul nu contează, acest principiu aplicându-se și în cazul alegerii piticilor de grădină, mai bine achiziționezi un pitic de grădină din piatră naturală, care este durabil și aspectuos, decât unul din plastic care este decolorat de către primele raze de soare, iar la primul vânt s-ar putea să îl găsești în curtea vecinilor, împrăștiat și spart.

 

De asemeni, este important să știți tipurile de pitici de grădină și să faceți cea mai bună alegere. Vă puteți folosi de informațiile pe care le găsiți pe Internet, spre exemplu de articolul publicat pe siteul gradina.acasa.ro  câteva tipuri de pitici de grădină. În funcție de tipul de pitic de grădină puteți să alegeți locul și decorul în care acesta va sta.

 

Vă lăsăm mai jos câteva imagini cu pitici de grădină, câteva modele simple construite din piatră, pe care să le admirați.

pitic-de-gradina-2

pitici-de-gradina-1 pitici-de-gradina-3

Lasă un răspuns