Piatră artificială sau naturală?

Renovările îs în toi, aproape le-am terminat, dar urmează alegerea finisajelor, probabil cea mai grea parte, unde este absolut necesar ajutorul experților. Poate în rest te mai descurci cum te descurci, dar la alegerea finisajelor nu este vorba doar de o simplă activitate, ci de finisaje depinde cam întreaga lucrare, s-ar putea ca niște finisaje alese prost să te facă să regreți că ai renovat și să ajungi la concluzia că înainte totul arăta mai bine.

Așa că, înainte de a alege o variantă finală a finisajelor trebuie să apelezi la sfatul unui expert în domeniu și să vezi dacă produsele alese de tine sunt de cale și, cel mai important, dacă se potrivesc cu restul încăperii, estetica fiind cea mai importantă parte, fără ea poți avea cel mai mare confort, dar fără o armonie între toate lucrurile din cameră s-ar putea să preferă o cameră simplă cu un pat din scândură, poate acolo te simți mai bine.

 

Alegerea mea a fost piatra. M-am săturat de gresii și faianțe, urâte și de proastă calitate. Piatra mă atrage atât prin estetică, cât și prin durabilitate, chiar și preț, aș spune. Piatra combină ideea de vintage cu tente futuriste, dacă este alese în culorile potrivite și în decorul potrivit, nu sunt estet, nu am învățat nimic despre decorațiuni, dar am văzut multe și am reușit să compilez toate acestea și să dau naștere unor încăperi cu stil și cu bun gust. Așa am ajuns și la piatră, dar și la întrebarea: să aleg piatra artificială sau piatra naturală?

 

Ideea de piatră naturală mi-a stat în gând de la început, am refuzat să încerc piatra artificială, care de fapt e construită din piatră naturală mărunțită, chimizată, aditivată, pe scurt, adăugate chimicale și prostii în ea. Singurul avantaj este prețul, uneori, mai mic decât al pietrei naturale, dar dacă stau bine și analizez nu există mari diferențe de prețuri.

 

O altă deosebire a pietrei artificiale față de cea naturală este că poate arăta în moduri nemaigăsite în natură, forme ciudate, culori ciudate, texturi din filme cu cyborgi și așa mai departe. Nici pe departe nu îmi doresc așa ceva, vreau un aspect cât mai curat, cât mai simplu, o textură cât mai naturală, reală și puțin prelucrată.

 

Am discutat cu doi prieteni, ambii experți în construcții interioare și design interior. Ambii susțineau piatra artificială și încercau să mă convingă să folosesc piatră interioară la finisarea interiorului, dar i-am întrebat cât de des au văzut piatră naturală la interior și au spus că destul de rar, puțini oameni apelează la ceva atât de simplu, vor ori culori greu de găsit ori vor texturi imposibil de realizat în piatră naturală. Când le-am spus că vreau ceva simplu, de aceea apelez la piatră, nu vreau ceva extravagant, nu vreau să ies în evidență cu nimic, de aceea apelez la piatră, cu atât mai mult la piatra naturala decorativa mi-au spus că e o alegere destul de bună și că sunt interesați să vadă lucrarea finalizată, să vadă cât de bine dă piatra naturală la interior. Recunos, am fost cam nesimțit și i-am luat în râs, întrebându-i ce experți se consideră ei dacă nu au văzut prea multe construcții realiate din piatra naturală la interior.

 

Lasă un răspuns