Peterhansel a câștigat Raliul Dakar 2013

Ieri, 20 ianuarie, s-a încheiat Raliul Dakar 2013, astăzi având loc festivitatea de premiere a câștigătorilor.

La categoria auto, Stephane Peterhansel a reușit să-și adjudece cel de-al 11lea titlu de campion al Raliului Dakar. Pe poziția a doua s-a clasat Giniel de Villiers, fiind urmat de către Leonid Novitskyi pe poziția a treia a podiumului.

În ceea ce privește echipa câștigătoare a Raliului Dakar 2013 la categoria auto, Mini s-a remarcat, având alți doi membri clasați în top 10, pe lângă Stephane Peterhansel.

La categoria camioane Kamaz a obținut toate cele trei poziții de pe podium, pe locul întâi poziționându-se Eduard Nikolaev, pe locul al doilea Ayrat Mardeev, ia pe ultima poziție s-a clasat Andrey Karginov.

La categoria quad pe prima poziție a podiumului s-a clasat Marcos Patronelli, pe poziția a doua clasându-se Nikolas Kasale, iar pe cea de-a treia s-a clasat Rafal Sonik.

Prima poziție la categoria moto a fost câștigată de către Cyril Despres, adjudecându-și cel de-al cincilea titlu de campion al Raliului Dakar la categoria moto. Locul al doilea al podiumului este ocupat la categoria moto de către Ruben Faria, fiind urmat de Francisco Lopez pe cea de a treia poziție a podiumului.

 

Echipa Renault ce a participat la Raliul Dakar cu două Dustere, nu a reușit să obțină performanțe remarcabile, dar și cele obținute sunt bune pentru niște automobile ce nu au mai concurat în cadrul Raliului Dakar vreodată. Unul dintre cei doi piloți ai echipei Renault, Emiliano Spataro, a fost descalificat din competiție datorită încălcării regulamentului, în timp ce celălalt pilot al echipei, Jose Garcia, s-a clasat pe locul 29 al clasamentului final.

Lasă un răspuns