Paradisul de acasă

Sunt momente în care te plictisești de tot, nu știi dacă e oboseală sau e din cauza rutinei. Presiunea psihică se adună și simți că nu mai reziști, undeva trebuie să se oprească totul, parcă ai avea nevoie de o pauză, de o pauză lungă, în care să nu auzi de nimeni și nimic, să nu auzi vocea șefului urlând la prima oră a dimineții în telefon, să nu auzi de serviciu, de grija zilei de mâine. Măcar o săptămână de ar fi așa, dar concediul e departe, cu siguranță vor apărea alte probleme până atunci… poate concediul ți se va duce de râpă… poate nu vei mai avea destul timp sau destui bani sau poate… poatee…

Lista poate continua, dar tu tot obosit rămâi, în plus mai aduni și stres gândindu-te la câte rele îți poate aduce viitorul. Nu îți rămâne decât să te gândești la prezent, să tragi aer în piept și să te apuci să cauți soluții pentru a scăpa de urâțenia aia de stare de oboseală. Lipsa forței te transformă, te face să fii mai neinspirat ca niciodată… te gândești ce, cum să faci, dar niciun semn de nicăieri, parcă și mai tare se adâncește totul… Parcă din senin o voce care nu-ți aparține îți sună în cap spunând: „Fă Rai din ce ai!”. Nu îți poți aduce aminte dacă ai văzut acest proverb pe undeva, dar în acest moment crezi că ți-ai găsit soluția problemei.

Unde să îți construiești paradisul tău, dacă nu acasă, locul în care te oprești și te odihnești după o zi plină. O iei ușor, de la ușă, vizualizezi mental totul din casă, ajungi până și în cel mai ascuns colțișor al casei, dar nu ajungi la nicio concluzie, totul deja a fost aranjat cum ai dorit, nu ai mai avea nimic de schimbat, totul îți place așa cum e. Deodată îți aduci aminte că ar mai fi ceva de schimbat undeva… gândul îți este la dormitor, la cuvertura de acolo, pare lipsită de culoare, poate ar merge una mai viu colorată, cu niște desene, ilustrații, cea de acum e de-a dreptul plictisitoare. Deschizi repede laptopul și cauți niște lenjerii de pat, poate găsești un model care îți place, ceva care să răspundă așteptărilor. Click, scroll, click-click, scroll-scroll, click. Parcă ai văzut câteva modele, dar niciuna care să fie exact așa cum îți dorești tu.

Închizi laptopul. Cazi din nou pe gânduri și stai și cugeți unde și ce ai mai putea face pentru a mai detensiona puțin atmosfera, pentru a îți recolora viața, pentru a mai aduce puțin suflu de viață zilelor care urmează. „Nu, undeva trebuie să fie ceva”, îți zici. Te ridici iar, te uiți la laptop, îl deschizi cu mișcări încete și te apuci iar de căutat și dai, în fine, printre multe alte scrolluri și clickuri de cuverturi de pat 3D, ai văzut deja câteva modele și te și imaginezi stând întins în pat și minunându-te de cât de bine arată acea cuvertură. Ai găsit un model adecvat, culoare, imprimeu, totul corespunde nevoilor tale și parcă te ajută să aduci un plus micului tău paradis. Nici nu ai așteptat mult timp și ai și comandat totul, ai beneficiat și de o reducere consistentă, parcă și mai fericit ești acum. Totul se leagă perfect și viața-ți devine mai frumoasă, ușor-ușor începi să revii pe linia de plutire.

Lasă un răspuns