Pangea Communications – ideea revoluționară a unor români

Deși trăim într-un secol al vitezei, într-o societate a informațiilor, încă există zone ale lumii în care populația nu are acces la Internet. Soluții pentru această problemă au fost căutate, atât de instituțiile internaționale, cât și de companii din mediul privat: Google a propus furnizarea de Internet wireless cu ajutorul dronelor în zonele defavorizate ale mapamondului, în timp ce cei de la Facebook au propus utilizarea unor baloane cu aer cald în locul dronelor.

Un grup format din trei români vin cu o soluție revoluționară în domeniu, utilizarea rețelelor de telefonie, dar, atenție!, nu a conexiunilor de date. Pe scurt, tehnologia dezvoltată de către Pangea Communications presupune convertirea traficului de date în sunete, iar printr-un apel de scurtă durată utilizatorilor le pot fi afișate paginile pe care le-au solicitat.

Ideea românilor a fost prezentată în cadrul unor întâlniri din domeniu, iar marile companii s-au arătat foarte interesate de invenția românilor. În primul rând, este o ideea care nu a fost exploatată până în acest moment, nimeni nu s-a gândit să folosească linia de telefonie mobilă pentru a permite utilizatorilor accesul la Internet. În al doilea rând, costul dezvoltării unei astfel de tehnologii este mai redus decât în cazul utilizării dronelor sau ale altor tehnologii, care mai de care mai ciudate (pe măsură de scumpe).

 

Echipa care a creat această tehnologia este formată din trei tineri români: Sebastian Presecan, Vlad Iuhas și Radu Iuhas. În declarațiile date presei aceștia și-au anunțat intențiile de a investi în dezvoltarea acestei tehnologii și în implementarea ei în țările subdezvoltate sau în curs de dezvoltare (Nigeria prezentând cel mai mare interes pentru ei, conform declarațiilor date de către un membru al echipei Pangea Communications pentru TechCruch).

 

În timp ce noi ne luptăm pentru a obține viteze cât mai mare ale Internetului, alte zone ale lumii se confruntă cu imposibilitatea de a-l accesa, așteptăm să vedem impactul pe care îl va avea invenția Pangea Communications, care putem spune că seamănă cu vechile conexiuni de dial-up, dar este mult mai complexă decât aceasta. Aplicația este deja disponibilă în Google Play (vezi aici), aflându-se în beta testing.

 

Acum, pe final, dacă tot ziceam de conexiuni mai rapide la Internet, vă lăsăm un videoclip despre Li-Fi, o tehnologie care încearcă să depășească de o sută de ori viteza unei conexiuni Wi-Fi obișnuite.

Lasă un răspuns