Pacea din Ucraina s-a rupt. Deja!

Scriam sâmbătă că luptele din Ucraina au încetat, ajungându-se la un consens între Poroșenko și separatiștii pro-ruși. Toate acestea au fost consemnate într-un armistițiu.

Așa cum am preconizat și la sfârșitul articolului, se pare că pacea s-a rupt după nu mai mult de 30 de ore de la semnarea armistițiului. Ambele părți s-au acuzat de ruperea înțelegerii, ucrainenii i-au acuzat pe rebeli că au început focul, iar răspunsul rebelilor a fost motivat de faptul că ar fi fost atacați de mai multe rachete ce veneau din partea armatei ucrainene.

 

Problema se amplifică, iar planurile rebelilor sunt făcute publice prin intermediul televiziunilor internaționale. Recent liderul separatiștilor a apărut la BBC, în cadrul unui interviu, declarând faptul că separatiștii se vor opri doar atunci când vor ajunge la granița cu România, formând în acest fel Novorossia.

În spatele acestei declarații se află o ideologie bolnavă, nebună a lui Aleksandr Dughin, geopoliticianul rus care are o influență extrem de mare asupra lui Putin. Conform mai multor surse, Dughin s-ar afla în spatele ideii de a reforma Novorossia, adică Noua Rusie, teritoriul pierdut de către Imperiul Otoman în favoarea Rusiei în secolul al XIII-lea.

 

Această încercare a rușilor trebuie tratată cu seriozitate maximă și ar trebui luate câteva măsuri preventive, s-ar putea ca planul lor să nu includă doar teritoriile Novorossiei, ci și altele, iar România aflându-se în apropiere, ar trebui să ne punem câteva probleme la modul serios și ar trebui să ne așteptăn la un eventual atac. Pasul următor ar fi ca și rebelii din Transnistria să înceapă luptele, iar Ucraina va fi atacată din două părți, fiind obligată să lupte pe două fronturi. În acest moment nu există nicio activitate în Transnistria, dar oricând ne-am putea aștepta la începerea luptelor.

 

Lasă un răspuns