Orange și Telekom se aliază

Cei doi mari jucători ai pieței românești de servicii de internet și telefonie, Orange și Telekom, au anunțat că încheie un parteneriat. Scopul declarat al acestui parteneriat este acoperirea uneui segment cât mai larg și diversificat de servicii, dar și îmbunătățirea calității serviciilor.

 

Scopul alianței dintre Telekom și Orange este, în fine, furnizarea unor servicii integrate, astfel încât să fie depășiți toți ceilalți mari jucători de pe piață, fiind vorba în special de Vodafone și UPC.

Orange își pune la dispoziție rețeaua de telefonie 4G, în timp ce Telekom vine cu infrastructura de Internet fix în acest parteneriat strategic. Ceea ce ar trebui să rezulte, în primul rând, ar fi niște clienți mulțumiți serviciile furnizate de către acești noi parteneri, iar, în al doilea rând, alianța ar trebui să aducă beneficii materiale ambelor părți ale „alianței”.

 

Momentan doar se scrie în presa de specialitate despre acest proces, știrile fiind confirmate de către ambele părți ale înțelegerii strategice, dar urmează să vedem primele pachete de servicii integrate care vor fi lansate, în fine, acestea fiind cel mai bun semn al rentabilității parteneriatului Orange-Telekom. Conform Ziarului Financiar acest parteneriat este negociat în tăcere de aproximativ doi ani, de abia acum ajungându-se la un acord comun al părților. După atâta vreme ar trebui să rezulte ceva, zicem…

Lasă un răspuns