Opriți-vă.

Ieri scriam despre un ziar românesc și mă întrebam dacă s-a nișat pe povești legate de violuri, fără să știu care este cursul procesului din Vaslui în care sunt judecate cele 7 bestii. Astăzi a fost dată sentința în cazul acestora și cei 7 au primit pedepse cu executare cuprinse între 5 ani și 8 luni și 8 ani și 4 luni, în funcție de evaluările făcute de către anchetatori. Pe lângă pedepse instanța a decis și plata de daune morale în valoare de 50000 de lei familiei tinerei.

Cred că această poveste ar trebui să se oprească aici, tânăra abuzată și familia ei au avut destul de suferit din cauza acestor 7 nemernici, justiția a decis, de acum ar trebui să se facă liniște. Sentința să fie pusă în aplicare și să aibă și tânăra parte de liniște. Deja presa a întrecut cu mult limita, presa și televiziunile au exploatat din plin acest subiect, într-un mod grotesc.

Subiectul violurilor nu trebuie închis, nu trebuie să ne oprim aici în lupta împotriva acestui comportament primitiv, acest caz a fost doar scânteia care a aprins focul, dar de acum trebuia să ne direcționăm altfel. Trebuie să ne educăm copiii să lupte împotriva acestor comportamente și să le condamne, trebuie să recuperăm și să integrăm în societate victimele acestor atrocități, trebuie să îi pedepsim pe toți cei care comit astfel de abuzuri, fără a lăsa unele cazuri neraportate autorităților. Fac eforturi și încerc să mă pun în locul membrilor familiei puse în centrul acestui scandal timp de atâta vreme. Mass-media a acționat barbar și a făcut doar mizerii, căutând doar să producă senzațional și să facă bani de pe urma acestuia.

A fost nevoie ca un destin să fie distrus și ca o familie să fie sacrificată pentru ca o problemă cunoscută să fie adusă în centrul opiniei publice. Prin aceasta doar ni s-a mai adus aminte o dată că printre noi persistă gândirea și comportamentele primitive, iar acestea sunt tolerate și tăinuite, fără a deranja pe cineva, sunt privite ca normalitate în unele comunități.

Primitivismul și barbarismul sunt la ele acasă în România și trebuie să oprim asta, dar fără sacrificii, repet. Trebuie să o facem cât mai pașnic, cu o strategie pusă la punct dinainte, fără lucruri la voia întâmplării, așa cum ne place nouă, românilor.

Lasă un răspuns