ONJN a actulizat lista siteurilor blocate

În urmă cu câteva zile scriam despre o nouă acțiune a justiției din România în mediul online, siteul SpiceTV fiind închis și proprietarul acestuia reținut de către autorități. Noi vești vin din mediul online, de această dată de la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, autoritatea care se ocupă cu reglementarea jocurilor de noroc pe Internet.

Legislația românească a început să fie aplicată, iar la rând au venit și jocurile de noroc. ONJN a actualizat lista siteurilor blocate pentru că organizează jocuri de noroc la distanță făăr a beneficia de aprobările necesare.

Blacklist-ul ONJN (adoptat pentru luna septembrie) include 99 de siteuri, iar printre acestea se numără și unele foarte cunoscute, precum Bwin sau WilliamHill, Bet-At-Home și multe altele. Vestea cea mai tristă pentru împătimiții de pariuri este că unul dintre cele mai mari siteuri de acest fel a fost interzis, fiind vorba de Bet365. Utilizatorii acestui site au la dispoziție 30 de zile să își retragă banii de pe site, iar oricine mai pariază pe acest site riscă să fie amendat. Amenzile nu sunt deloc mici, încadrându-se între 5.000 și 10.000 de lei.

 

În presă au apărut și zvonuri precum că unii dintre utilizatorii unor siteuri neautorizate de către Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc au fost chemați să dea explicații în fața autorităților în legătură cu activitățile desfășurate de către ei pe aceste siteuri. Momentan nu există o confirmare oficială a acestei știri, dar constituie un precedent interesant dacă va fi confirmată.

Lasă un răspuns