O scurtă povestire

Ieri scriam despre interzicerea fumatului în spațiile publice și mi-am adus aminte de o întâmplare din casa unei cunoștințe la care ne adunasem cu ocazia sărbătorilor, că și acestea bat la ușă.

Cunoștința mea e o persoană serioasă, destul de strictă în ceea ce privește comportamentele pe care le permite în casa ei, e căsătorită, are și un copil și nu prea permite fumatul în casă decât în cazul ocaziilor speciale, iar sărbătorile de iarnă se află printre acele zile în care se face rabat de la prohibițiile din casa sa.

Așa că, după o masă alături de un grup destul de mare din care făceau parte prieteni, colegi de muncă și membri ai familiei lor, s-au întins toți la povești la o țigară în sufragerie. Ca-ntotdeauna în cazul întâlnirilor dintre fumători, vedete au fost scrumierele. Stând la o discuție chiar cu gazda, chiar ajunsesem la discuții legate de amenajări interioare, ce îmbunătățiri ar mai putea aduce casei în care stă, cum va arăta locuința viitorului și altele asemeni. Printre toate acestea, gazda, cu o mândrie deplină, a început să îmi zică lucruri fantastice despre mocheta din sufragerie, că a costat nu mai știu cât, e produsă de către nu mai știu cine și să vezi ce frumoasă-i. Parcă totul se întâmpla în ciuda sa, că deodată un prieten a și răsturnat o scrumieră plină tocmai pe mocheta mult valoroasă. Bineînțeles, gazda a reacționat destul de violent, începând cu replici: „Te pun s-o speli, nu-i posibil așa ceva, țin foarte mult la mocheta asta!”, apoi au urmat scuzele din partea celui care a comis-o. În fine, gazda s-a calmat după ce vinovatul a spus că își asumă totul și va face tot ce îi stă în putere pentru a reda starea inițială a mochetei, așa că a apelat la un serviciu de curățare mochetă ieftin, pentru a împăca toată această situație destul de tensionată.

I-a sunat pe cei de la acea firmă de curățenie, le-a explicat problema, a primit o estimare de preț, au stabilit o perioadă în care vor veni să rezolve problema și totul se desfășura ok. Spre norocul prietenului meu, totate țigările din scrumiera pe care a dat-o jos pe mochetă erau stinse și doar scrumul a pătruns în mochetă, în rest nu au fost niciun fel de probleme. Cei de la firma aceea de curățenie și-au făcut treaba și i-au îndreptat prostia. Într-un final, și gazda a fost mulțumită de rezultat și și-a cerut și ea scuze pentru reacția acidă pe care a avut-o, motivând totul prin atașamentul pe care l-a dezvoltat pentru acea mochetă.

Lasă un răspuns